Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Devet naših v polfinalu

Foto: Luka FondaKvalifikacije svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Kranj 2018 so končane in s prvim rezultatom v polfinale vstopa

... Domen Škofic, poleg njega si je polfinale priplezalo še osem deklet: Janja Garnbret, Mia Krampl, Vita Lukan, Mina Markovič, Tjaša Kalan, Lučka Rakovec, Katja Kadić in Lana Skušek.

Popoldne so v dvorani Zlato polje kraljevala dekleta, med 47 tekmovalkami je bilo kar deset Slovenk in osmerica se jih je uvrstila v polfinale.
Najboljše izhodišče ima drugouvrščena Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je poleg vodilne Južne Korejke Jain Kim edina dosegla vrh ene od kvalifikacijskih smeri, sicer pa je trenutno vodilna v skupnem seštevku SP v težavnosti in pred domačimi navijači brani lansko zmago.
Med najboljšo osmerico so še tri Slovenke: Mia Krampl (AO Kranj) na petem, Vita Lukan (ŠPO Radovljica) na šestem in Mina Markovič (ŠPK Plus) na sedmem mestu.
Polfinale so si priplezale še Tjaša Kalan (AO Kranj) z 12. rezultatom kvalifikacij, Lučka Rakovec (ŠD Proteus) z 19., Katja Kadić (PK Škofja Loka) s 24. in Lana Skušek (ŠPO Komenda) s 26. rezultatom.

Slovensko reprezentanco v športnem plezanju je zastopala še sedmerica, ki se žal ni uspela prebiti v večerni polfinale. Najbližje je bila Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) na 30. mestu, Martin Bergant (PK Škofja Loka) se je uvrstil na 33. in Urška Repušič (ŠPO Kozjak) na 34. mesto, Klemen Novak (AO Kranj) je bil 35., Milan Preskar (PK Škofja Loka) 37., Žiga Zajc (PS Ascendo) 42. in Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) 43.

Vir: PZS.si

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti