Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bron

... za paraplezalko Tanjo Glušič na svetovnem prvenstvu Innsbruck 2018
PZS: Paraplezalca Tanja Glušič in Gregor Selak v finalu

V popolni tišini, ki je zaznamovala finale paraplezalk v kategoriji omejitve vida B2, da so jim lahko trenerji govorili navodila za plezanje, je gloho-slepa Tanja Glušič (AK Ravne) v močni konkurenci dosegla tretjo najvišjo višino finala in si priplezala že drugo odličje na paraplezalnem svetovnem prvenstvu, tudi tokrat pod vodstvom trenerja Jurija Ravnika, tudi selektorja slovenske paraplezalne reprezentance.

22-letna Prevaljčanka je leta 2014 na svetovnem prvenstvu v Gijónu osvojila srebrno medaljo, prvo slovensko paraplezalno za Slovenijo, v Parizu pa predlani ni nastopila.
Zmagala je Britanka Abigail Robinson, drugo mesto si je z za le pol giba višjo višino od Tanjine priplezala Američanka Whiteny Pesek.
Vir: PZS.si

PZS, 12.09.2018 22.15
Paraplezalca Tanja Glušič in Gregor Selak v finalu SP Innsbruck 2018

Vzporedno s svetovnim prvenstvom v športnem plezanju poteka tudi svetovno paraplezalsko prvenstvo. Slovenske barve pod vodstvom selektorja Jurija Ravnika zastopata Tanja Glušič v kategoriji omejitve vida B2 in Gregor Selak v kategoriji omejitve gibanja RP3.

Gregorju Selaku (Društvo za razvoj plezalne kulture), nekdanjemu članu mladinske plezalne reprezentance, so leta 2014 diagnosticirali multiplo sklerozo, od leta 2016 pa športno pot nadaljuje kot paraplezalec. Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Parizu leta 2016 je 29-letni Škofjeločan dosegel bronasto kolajno, v torkovih kvalifikacijah v Innsbrucku pa se z vrhom v prvi smeri in tretjo najvišjo višino v drugi smeri s tretjim mestom že uvrstil v finale. V finale se uvrstijo štirje najboljši tekmovalci, v kvalifikacijah se je najbolje odrezal branilec naslova Francoz Romain Pagnoux.

Gluho-slepa plezalka Tanja Glušič (AK Ravne) je v močni konkurenci na sredinih kvalifikacijah prav tako dosegla vrh prve smeri in tretjo najvišjo višino druge smeri, kar jo skupaj z japonsko tekmico uvršča na tretje mesto. 22-letna Prevaljčanka je leta 2014 na svetovnem prvenstvu v Gijónu osvojila srebrno medaljo, prvo slovensko paraplezalno za Slovenijo, v Parizu pa ni nastopila. Na Tirolskem v finale kot vodilna vstopa Britanka Abigail Robinson.

Glušičevo finale čaka v četrtek ob 12.30, Selaka pa ob 14.30. Prenos finala lahko v živo spremljate na spletni strani IFSC.
Vir: PZS.si

PZS, 13.09.2018 14.00
Bron
za paraplezalko Tanjo Glušič na svetovnem prvenstvu Innsbruck 2018
Foto Manca Čujež

 

 

 

 


Foto: IFSC in Sytse van Slooten

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti