Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

FOTO:

Slovenske novice: Sto žensk osvojilo Triglav in srečno prispelo v dolino

Na vrhu sta vladala veselje in dobra volja.

TRIGLAV – Pohodnicam, ki so se v okviru akcije 100 žensk na Triglav udeležile pohoda, je uspelo osvoji najvišji slovenski vrh. Na vrh so prispele okoli 8. ure zjutraj, na Rudnem polju pa jih pričakujejo okoli 16.30.

»Ob 5.35 je prva naveza krenila s Planike proti Triglavu in v razmiku nekaj minut so za njo sledile ostale naveze. Po uri in pol so prve pohodnice osvojile vrh, trenutno so na poti še štiri naveze,« je povedal naš novinar na terenu Boštjan Fon in dodal, da je vreme jasno in rahlo vetrovno. Temperatura na vrhu je okoli sedem stopinj. Vse naveze so vrh dosegle okoli 8. ure.

»Na vrhu sta obilica veselja in sreče. Za piko na i pa smo izvedeli, da smo izpolnili željo tudi prababici Majdi Caserman. Hkrati deluje tudi triglavska pošta z našima poštaricama Francko in Zdenko, ki sta do vrha prinesli kompletno poštarsko opremo. Pohodnicam smo pokazali razgled, ki seže z vrha celo do svetilnika v Trstu,« je še povedal za konec.

Ob 12. uri smo dobili nove informacije s terena. »Pred dobrimi dvajsetimi minutami se je začel sestop naših pohodnic z doma Planika. Vračajo se po isti poti, kot so pristopile. Najprej gredo do Vodnikovega dom, nato čez Studorski preval in vse do Rudnega polja, kjer jih pričakujejo okoli 16.30,« je sporočil Fon.

Pohod slovenskih novic 100 žensk na Triglav je uradno zaključen. Našim osvajalkam smo na Rudnem polju še podelili diplome, jih potrepljajo po rami in jim povedali kdaj se tudi same čim prej odpravijo po gorskih poteh, saj , kot so same ugotovile v gorah ne srečaš slabih ljudi.

Slovenske novice, 08.09.2018 18.15 - P. Pa. | Foto: Boštajn Fon
FOTO: Sto žensk osvojilo Triglav in srečno prispelo v dolino

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti