Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 30.08.18

Primorski dnevnik: Planinarjenje po Fužinskih planinah - Odprta meja Golac Vodice

Planinarjenje po Fužinskih planinah

Se danes sprejemamo prijave za tridnevno planinarjenje po Fužinskih planinah ki ga organizira tržaško planinsko društvo, točneje skupina Drugače mladi. Pohodniki se bodo zbrali v ponedeljek, 3. septembra, ob 6. uri zjutraj m železniški postaji v Sežani in se z vlakom ob 6.20 odpeljali v Bohinjsko Bistrico, kjer jih bo čakal društveni kombi za prevoz do planine Blato. Od tod se bodo povzpeli do koče na Planini pri jezeru. Že v zgodnjih popoldanskih urah se bodo podali na krajši pohod po čudovitem gorskem svetu. Vse do srede, 5. septembra, bodo nato izbirali bolj ali manj zahtevne ture in uživali ob lepotah gorske narave ter enkratnih razgledih na poteh sredi Triglavskega narodnega parka. Prijateljsko druženje v koči na Planini pri jezeru bo popestrilo že nekoliko daljše in hladnejše večere. Jutranjemu sprehodu pohodnikov in kosilu v koči bo v sredo sledil še sestop do planine Blato in povratek v Bohinjsko Bistrico, od koder se bodo v večernih urah z vlakom vrnili v Sežano. Priporočamo pohodniške palice, visoke planinske čevlje in primerna, tudi toplejša oblačila, saj znajo nastopiti v tem letnem času tudi nepredvidene ohladitve. Za vpis in informacije sta na razpolago tel. št. 33849134S8 (Franc) in 040413025 (Marinka).

Odprta meja Golac Vodice

V nedeljo, 2. septembra, bo že tradicionalni pohod Odprte meje Golac-Vodice. Planinsko društvo Slavnik in Občina Hrpelje-Kozina vabita k množični udeležbi. Začetek pohoda ob 11. uri izpred Vaškega doma na Golcu. Udeleženci se bodo skupno podali do zaselka Zagrad. Tu bodo lahko izbirali med krajšim in lažjim pohodom, ki predvideva vzpon na Ostrič ali Žabnik (1054 m), po spustu v Ribnik še prestop meje in prihod v Vodice (slabe 3 ure hoje) in daljšim pohodom. Ta predvideva vzpon na Razsušico ali Glavičorko (1083 m), na najvišji vrh v občini Hrpelje-Kozina, nadaljeval se bo mimo Medvižice in pod Ostričem k Ribniku ter v Vodice (predvidene 3 do 4 ure hoje). Za povratek bo na razpolago avtobus do vaškega doma Golac, kjer bo ob 16. uri proslava.

Izlet primeren za vse, nujna dobra pohodniška obutev in oprema, pohodniške palice, primerna količina pijače zaščita pred klopi, proti soncu vetru ter dežju, pa tudi veljaven osebni dokument za presto državne meje.

01.09.2018
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti