Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Stopničke v Kranju

ONAplus: Janji Garnbret na domačem terenu srebro

V Kranju so ta vikend gostili svetovni pokal v težavnostnem plezanju. V finale sta se prebili le dve Slovenki, Janja Garnbret in Mina Markovič, prva si je na koncu priplezala drugo stopničko, druga pa je bila osma.

Naši najuspešnejši plezalki je po dveh zlatih in eni srebrni kolajni v avstrijskem Innsbrucku doma sedaj uspelo osvojiti še eno srebro. Na peti tekmi svetovnega pokala športnih plezalk v težavnostnem plezanju v Kranju se je Janja Garnbret povzpela na drugo mesto. Devetnajstletno Korošico je ugnala le južnokorejska veteranka Jain Kim, ki je skupaj z Italijanom Stefanom Ghisolfijem slavila prvo mesto v dvorani Zlato polje.

Garnbretova tako ostaja pri eni zmagi v Kranju, lanski, ko je hkrati dvignila tudi svoj drugi zaporedni pokal skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti. Za njo je izjemna sezona, Korošica je namreč na SP v Innsbrucku z naslovom svetovne prvakinje v novi disciplini olimpijski kombinaciji, zlatom v balvanih in srebrom v težavnosti dobila potrditev, da je ta trenutek najbolj vsestranska športna plezalka na svetu. Letos se je na vseh tekmah v balvanih in težavnosti, na katerih je nastopila, uvrstila na stopničke. Pogled na letošnje dosežke Garnbretove v teh dveh disciplinah je v znamenju dveh številk, nanizala je namreč sedem prvih mest in štiri druga.

vodilna v seštevku sezone, nasmiha pa se ji še tretja zaporedna krona skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti.

ONAplus, 30.09.2018
Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti