Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Račanka dosegla

vecer.com., Podravje, Šport:uspeh kariere. Urška Repušič srebrna na mladinskem svetovnem prvenstvu v balvanskem plezanju.

Prvenstvo poteka od 9. do 16. avgusta v Moskvi.
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je odlično začela mladinsko svetovno prvenstvo v Moskvi, ki se je začelo 9. avgusta, saj sta mladinka, sicer Račanka, Urška Repušič in kadetinja Lučka Rakovec postali mladinski svetovni podprvakinji v balvanskem plezanju, uspeh je s tretjim mestom dopolnila mladinka Vita Lukan.

Plezalci iz 43 držav
Osemnajstletna plezalka iz Rač je še pred odhodom v Rusijo postala tudi skupna zmagovalka mladinskega evropskega pokala 2018 v balvanih, v Moskvi pa je v najstarejši kategoriji, med mladinkami, z drugim mestom na mladinskem svetovnem prvenstvu v balvanskem plezanju dosegla uspeh kariere. Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) je 11. avgusta morala v Moskvi premoč priznati le Britanki Hannah Slaney. "Konkurenca je bila zelo močna, še posebej smo letos Slovenke v izjemni formi in tekmice same sebi, seveda poleg ostalih, ki prav tako trdo trenirajo. Za ta rezultat je bilo treba dati vse od sebe, ne le fizično, veliko vlogo je odigrala tudi psihična pripravljenost. Začela sem malo slabše, a se osredotočila in ostala zbrana do konca, ker po izkušnjah sodeč odloča vsaka malenkost, nič ni zagotovljeno do konca tekme. Edina sem splezala zadnji balvan in si zagotovila naslov podprvakinje. Bila sem res čustveno izčrpana in navdušena," je vtise strnila Repušičeva.
Urška je v Moskvi tudi uspešno preplezala kvalifikacije v težavnostnem plezanju in se uvrstila v polfinale. O njenem morebitnem uspehu v finalni preizkušnji, ki je potekala 15. in 16. avgusta, bomo še poročali. Na svetovnem prvenstvu se je v težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju merilo 669 mladih plezalcev iz 43 držav, tudi 13 članov slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja in trenerja Domna Švaba.

Mlada, a že z odličnimi dosežki
Urška Repušič, dijakinja II. gimnazije Maribor, je mlada športna plezalka, članica ŠPO APD Kozjak Maribor ter članica slovenske članske in mladinske plezalne reprezentance. Čeprav je šele pred kratkim postala polnoletna, se lahko na svoji športni poti pohvali že z nekaj vrhunskimi dosežki. Lani je dosegla odmevne rezultate na področju športnega plezanja. Z zmago v balvanih na finalu državnega prvenstva v športnem plezanju je osvojila naslov državne prvakinje za leto 2017 v balvanskem plezanju med članicami in kadetinjami do 18 let in tretje mesto v težavnostnem plezanju med kadetinjami do 18 let. Prejela je tudi priznanje Planinske zveze Slovenije za perspektivne športne plezalce za rezultate na tekmah evropskega mladinskega pokala 2017, in sicer za prvo mesto na tekmi v L'Argentiere v Franciji - v balvanih, skupno drugo mesto v evropskem mladinskem pokalu v balvanih ter tretje mesto in bronasto kolajno na tekmi v Švici v težavnosti. Letos je za svoje odlične športne dosežke prejela tudi priznanje župana občine Rače - Fram.
(Barbara Bradač; spletno uredništvo)

Vecer.si 19.08.2018
Račanka dosegla uspeh kariere

YANNE GOLEV Urška Repušič na svetovnem mladinskem prvenstvu v športnem plezanju v Moskvi.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti