Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ob Milijardi

Aleksander Krajnc: Z  Blažem Karnerjem sva plezala smer v severni steni Rjavine, približno raztežaj desno od popularne klasike Miljarda

Smer/varianto odlikuje strm sistem poči z izjemno kompaktno skalo, težavnosti okoli V, V+ in enim mestom okoli VI, kjer se po koncu z raztežanjem prečnice priključiš zadnjima raztežajema Miljarde.
Po predhodnem raziskovanju po alpinističnih novicah, kjer nisva našla podatkov za to smer, sva v upanju na prvenstvo v njej našla dva klina na varovališču sredi stene.

Prosiva vse: Sporočite/komentirajte kdo je opravil prvi vzpon, kako se smer imenuje ... 
P. s.: Dodatno je (ob spodnji) poslal še fotografijo z vrisom obeh smeri; neznana je rdeča.

AO Ljubljana Matica  Blaž Karner, 09.08.2018: Milijarda in njena varianta

V soboto, 4. avgusta, sva z Natašo plezala Milijardo v Rjavini.
V smeri sva zares uživala, skala je res odlične kakovosti! No ja, med plezanjem mi je pogled ves čas uhajal proti desni, kjer se nahaja sistem poči in ker informacij o ostalih smereh v okolici Milijarde ni dosti sem si rekel, da to je pa treba nujno pogledat.
Tako sem se danes, 9. avgusta, z Aleksandrom Kranjcem vrnil pod steno in pogledal kaj tiči v počeh desno od poteka Milijarde. Izkazalo se je da se tam nahaja zataknjen BD frend pa dva klina.
Milijardi se priključiš po treh raztežajih poči in kakih 30 metrov prečnice, težavnost pa okoli V, z enim mestom ok. VI.

Obe smeri sta super in ponujata lepo plezanje v odlični skali.

Rjavina,

2 komentarjev na članku "Ob Milijardi"

Franci Savenc,

Iztok Rutar, 16.08.18 07.07: Franci pozdravljeni,

če ni bil še kdo pred nami smo varianto Miljarde v Rjavini 20.8.2016 plezali Nejc Štumberger, Ožbej Poročnik, Ivan Rejc in Iztok Rutar. V kolikor se ne bo javil nihče od morebitnih predhodnikov (Mlačevega vodnička za Kot iz 1993 nimam, v zadnjih 10-ih letih pa nisem zasledil, da bi se kdo klatil po teh počeh)predlagamo naj bo Nejčeva varianta Milijarde. Skica je, vendar da ne bom dajal od sebe polizdelkov bi prosil za mail od Aleksandra Kranjca ali pa Blaža Kernerja (pisal sem mu po tem ko sem videl objavo na Matičarskem forumu) če ga imate, ker ta ki sem ga pridobil jaz ne daje odzivov.

Lep pozdrav, Iztok

F. S.: Za iztok.rutar, skp: Aleksander, skp: Bine, skp: Nace

Iztok, pozdravljen!

Verjetno (imaš ti kak drug podatek ... javljaj) vse kar izveš!) ste bili prvi.

In - lepo bi bilo dodati/objaviti še opis in shemo.

Poveži se s krajnc.aleksander@gmail.com

in pripravite opis, shemo ... pa še kakšno fotko z vrisom smei+variante.

Če bo objavljeno na spletu, se ne more (!?) izgubiti!

http://www.gore-ljudje.net/novosti/142196/

P. s.: Smo za sodelovanje - vedno in z vsem; potrebujemo sodelavce!

*** Krajnc A., 18.52 ***

neodzivna sva, ker v Chamonixu. Je pa Blaž dobil vaš mail. Bomo vse uredili in vrisali, ko se vrnemo domov, če vam je prav.

Hvala za vse informacije,

*** Nace Štruc, 20.22 ***

Ali ni tole tista "nesrečna" zadeva - dejansko se je potem tik pod vrhom Nejc ponesrecil, kajne? Tudi Poročnika poznam, je iz naših krajev.. je bil kar dolgo po nesreči resno poškodovan / polomljen.


Robert Ternik,

Rdeč BD in klini so ostali v steni od plezanja 20.8.2016 ko sta to varianto plezali dve navezi. Prva naveza se je po prečnici ponesrečila.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti