Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tri v enem

… dnevu so padle to sredo v Raduhi. - Tina Kotnik na straneh ŠAO

Pri dostopu mimo koče na Loki se že pošteno ogrejeva, še dobro da ni tako dolg in bova kmalu v senci severne stene. Nekje pod vrhom Male Raduhe narediva bazo kjer pustiva nahrbtnika, vzameva le opremo in se spustiva čez Durce pod steno. Prva je na sporedu smer, ki ima svoj karakter v lepo plezljivih platah v tretjem in četrtem raztežaju, na koncu slednjega pa težji detajl.

Po izstopu iz smeri je časa in volje še na pretek, zato se vrneva nazaj pod steno in se lotiva smeri drugačnega karakterja; tokrat je na sporedu zanimiv detajl v kaminu v drugem raztežaju. Kakorkoli se že tu znajdeš, je plezanje skozenj pestro.

Po počitku in okrepčilu se odločiva in se še tretjič ta dan spustiva do vstopa v steno, tokrat v smer, ki je kombinacija vsega, od prečke do kamina in plat, njen potek pa je zanimiva cik-cak linija. Nekoliko težji detajl je spet v kaminu, ki pa ni prvi ta dan, zato že imajo roke in noge nekaj domišljije za postavljanje.

Raduha je bila ta dan pravi raj za zavetje pred poletno vročino. Stena ponuja pestro plezanje in nobena smer te ne pusti ravnodušnega, tudi tisti lažji, krušljivi in naloženi raztežaji ne, kjer dobro zvadiš hojo »po jajcih«. Ko se v enem dnevu tako spoprijateljiš s steno, se je težko vrniti nazaj, ampak moči so že pojenjale in roka je lahko le še nazdravila na uspešno plezanje na Koči na Loki.

Plate, V/V, 185 m
Kamin pri Durcah, V/III-IV, 100 m
ZZ, IV+/IV+, 125 m
Plezala sva Andrej Juvan in Tina Kotnik

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti