Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odločili ste:

SiolNET - Alenka Teran Košir: ... to je deset finalistk akcije Naj planinska koča 2018

Po 50 dneh glasovanja se je opolnoči končal 1. del akcije Naj planinska koča, v kateri ljubitelji gora izbirate najboljšo planinsko postojanko leta 2018. Izmed 158 planinskih koč ste s svojimi glasovi (17 tisoč) izbrali deset finalistk, pet koč iz visokogorja in pet z nižje ležečih območij.

Kaj planinski koči daje predznak najboljša, je težko reči. Verjetno bi vsak sogovornik izstrelil drugačen odgovor, a v preseku vseh bi se verjetno znašli gostoljubnost oskrbnikov, dobra hrana, posluh za želje planincev, poznavanje okoliških gora, čistoča itd., svoj kamenček v mozaik priljubljenosti pa najbrž pristavi tudi dostopnost koče.

V 4. sezoni akcije Naj planinska koča 2018, ki jo na Siol.net izvajamo skupaj s krovno organizacijo slovenskega planinstva Planinsko zvezo Slovenije, ste svoje glasove lahko razporedili med 158 slovenskih planinskih postojank.

Letošnja novost je ločeno glasovanje za naj visokogorsko planinsko kočo, v katerih imajo oskrbniki zaradi težje dostopnega terena še bolj zahtevne pogoje dela kot v kočah na nižje ležečih terenih.

Prvi krog glasovanja se je iztekel opolnoči, kolesje drugega bomo pognali danes. Glasovanje bo trajalo do 11. 9. 2018, ko bomo razglasili, katera je naj planinska in katera naj visokogorska planinska koča v Sloveniji.

Finalistke izbora Naj planinska koča 2018 (po abecednem vrstnem redu)
Svoje glasove lahko oddate na GLASOVNICI >  
Kategorija: naj visokogorska planinska koča
Dom Valentina Staniča pod Triglavom (2332 m)
Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti (1835 m)
Koča na Klemenči jami pod Ojstrico (1208 m)
Krekova koča na Ratitovcu (1642 m)
Triglavski dom na Kredarici (2515 m)
Kategorija: naj planinska koča
Dom na Kofcah (1488 m)
Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih (828 m)
Valvasorjev dom pod Stolom (1181 m)

V času akcije bomo vsak torek izžrebali nagrajence, med katere bomo razdelili kopico planinsko obarvanih nagrad, ob koncu pa bo sledilo še žrebanje glavnih nagrad, med katerimi sta tudi prenočitev in zajtrk za dve osebi v Vili Planinka na Jezerskem, ki bo jeseni odprla svoja vrata.

Do zdaj ste za naj planinsko kočo že ustoličili Planinski dom na Kumu (2015), Valvasorjev dom pod Stolom (2016) in Roblekov dom na Begunjščinici (2017), ki zaradi pravil letošnjo sezono počiva. Kateri dve se bosta na vrhu znašli letos?

SiolNET, 07.08.2018:
ZAČENJA SE FINALE AKCIJE NAJ PLANINSKA KOČA
Odločili ste: to je deset finalistk akcije Naj planinska koča 2018

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti