Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz Izole

Delo: ... na Triglav v 32 urah — »Sem zadovoljen, a moram priznati, da je bilo garanje

Izolan in ljubiteljski ultratekač Mitja Volčanšek je v soboto sklenil svoj podvig, da bi iz Izole v 48 urah peš dosegel Triglav. To mu je uspelo v manj kot 32 urah in je najvišji slovenski vršac osvojil v soboto ob 13.43.

Pojasnil je, da je že eno leto razmišljal, kako bi povezal domači kraj, Izolo, s Triglavom, ki ga ob lepem vremenu vidi z obale, sedaj pa se je vse izšlo, tako časovno kot organizacijsko.

Sam si je zadal cilj 48 ur, a je ocenjeval, da mu bo verjetno uspelo v krajšem času, kar je bilo mogoče tudi zaradi dobrega počutja in pomoči prijatelja Marka Vidmarja, ki ga je spremljal celo pot, prvi del v avtu, drugi del pa peš, je dodal. Prvi del poti do Senožeč ga je spremljal še prijatelj Simon Hrvatin.

Iz Izole je Volčanšek krenil v petek ob 6. uri zjutraj. Brez večjih postankov se je podal mimo Socerba, Nanosa, Idrije in Cerknega proti Bohinju, kjer je začel glavni del vzpona do Aljaževega stolpa. Skupno je bila pot dolga okoli 180 kilometrov.

»Sem zadovoljen, a moram priznati, da je bilo garanje. Nisem dosti razmišljal, kot da samo pridem do stolpa in si lahko oddahnem,« je povedal Volčanšek.

Izolanu je pot od Izole do Triglava služila tudi kot podlaga za jesenski izziv, ko se bo v ameriški zvezni državi Utah udeležil gorskega teka na 100 milj oziroma 160 kilometrov.

Delo - STA, 29.07.2018 15.11
Iz Izole na Triglav v 32 urah

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti