Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na četrti

tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Arcu Janja Garnbret zmagala - Domen Škofic si je priplezal bronasto medaljo

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret (Šaleški AO) je bila z vrhovi kvalifikacijskih in polfinalne smeri korak pred tekmicami, prav tako je najboljšo predstavo prikazala tudi v zahtevnem finalu, kjer je padla tri gibe pod vrhom, a prepričljivo zmagala pred Avstrijko Jessico Pilz na drugem in Belgijko Anak Verhoeven na tretjem mestu.
Kot je široko nasmejana povedala takoj po tekmi, je bilo tekmovanje v Arcu zahtevno zaradi razmer, vročine v kvalifikacijah in polfinalu ter dežja pred finalom, ki je bil zapleten in smeri se na ogledu ni dalo dobro prebrati, a je bila odločena, da pokaže svoje najboljše plezanje, saj Arco ni bil njen najboljši prijatelj, zato si je po dveh tretjih mestih na tem prizorišču še posebej želela zmago. 19-letna Korošica se je z novimi stopničkami trdno zasidrala na mestu vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju.

Drugič zapored se je na zmagovalni oder povzpel Domen Škofic (ŠPO Radovljica), ki je bron iz Briancona oplemenitil še z bronom v Arcu, kar je njegova najboljša uvrstitev na tem prizorišču. Četudi je v finalu nepričakovano zdrsnil med vpenjanjem kompleta, je dobro plezanje zadostovalo za tretje mesto, ki ga je pošteno presenetilo. Zmagal je Avstrijec Jakob Schubert, drugi je bil Italijan Stefano Ghisolfi.

V polfinalu so nastopile še tri Slovenke: Tjaši Kalan (AO Kranj) na 9. mestu se je že tretjič v sezoni finale za las izmuznilo, Mina Markovič (PK Plus) se je z isto polfinalno višino kot Kalanova uvrstila na 10. mesto, Katja Kadić (PK Škofja Loka) pa je tekmovanje sklenila na 26. mestu, Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) pa 39.

Vir: PZS | IFSC 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti