Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Urška

Repušič (ŠPO Kozjak) je zmagala na četrti, zadnji tekmi mladinskega EP v balvanskem plezanju 22. julija v Sofiji

... in tako postala tudi skupna zmagovalka balvanskega EMP

Med mladinkami je v Bolgariji blestela Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak), edina z vrhom vseh štirih finalnih balvanov, ki je premagala drugouvrščeno Avstrijko Matteo Pötzi in tretjeuvrščeno Francozinjo Charlotte Andre, ter si tako priplezala tudi skupno zmago evropskega mladinskega pokala 2018. "Neverjetno, brez besed sem. Zmagala sem na zadnjem evropskem mladinskem pokalu v sezoni in osvojila prvo mesto v skupni razvrstitvi. Kaj naj rečem ... EMP Sofija je bil res čudovita izkušnja, ne le zaradi odličnega rezultata, ampak predvsem zaradi plezanja, kot sem ga sposobna - sproščenega, popolnoma osredotočenega in brez pričakovanj, edino z željo pokazati najboljše," se je veselila 18-letna Štajerka, ki je v letošnji sezoni nastopila na treh balvanskih tekmah, dvakrat zmagala in se enkrat uvrstila na četrto mesto.

V Sofiji sta nastopili le dve članici slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju. Finalistka Dominika Kodra (PK Kamnik) se je uvrstila na šesto mesto med starejšimi deklicami, kjer je zmagala Francozinja Luce Douady.

Slovenska mladinska reprezentanca je že v pripravah na prihajajoče svetovno mladinsko prvenstvo v športnem plezanju, ki bo od 9. do 16. avgusta v Moskvi (Rusija).
Vir: PZS.si 

Fotografiji: organizator/Yanne Golev 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46064

Novosti