Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Trinajsta

skupna tura: plezanje v hribih - AO Železničar

V soboto, 2. junija, je potekala težko pričakovana skupna tura AŠ - plezanje v hribih. Jupi! Ker so meteorologi napovedovali hude nevihte, se je tura iz dvodnevne prelevila le v enodnevno. Tako smo v soboto zjutraj polni pričakovanj odkorakali proti Kamniškemu sedlu.

Bošt je z Manco F. in Karmen zakorakal proti Kratkohlači v Planjavi. Naveza je s smerjo opravila brez težav. Govorilo se je o kaminih, krušljivi skali, slikovitem prestopu čez razpoko, pomanjkanju sonca in poslušanju komunikacije preostalih dveh navez v Brani.

Vanč se je z Janom in Matjažem podal v Zajedo v Brani. Čakale so jih “šalce do komolcev”, zanimive prečke in, kdo bi si mislil, majavi oprimki. Morda velja omeniti, da so smer uspešno splezali le s sliko stene z vrisano smerjo, skica se jim je namreč naložila šele v dolini.
Kruh je Manco Č. in mene popeljal v Zgornji steber s Šijo. Prijetno poplezavanje, opazovanje preostalih dveh navez in vedno lepši razgledi so se sčasoma prelevili v čudovito grebensko “pot”, ki nas je pripeljala na vrh Brane.

Ob prvih (in redkih) dežnih kapljah smo se zbrali pri koči na Kamniškem sedlu, kjer so tovariši končno prišli na svoj račun; sendviči so bili baje dobri. Po prijetnem klepetu smo se zapodili proti dolini. Ne vem, kaj se je po glavah podilo vodjem navez, tečajniki pa smo bili polni vtisov, navdušenja, upov, da bomo kmalu spet poplezavali po stenah, in hvaležnosti, da so si Bošt, Vanč in Kruh vzeli čas za nas. Še enkrat hvala!

Napisala Vesna, slike sta prispevali Manci Č. in F.

04.06.2018 09:03
Trinajsta skupna tura: plezanje v hribih


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti