Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Krn

Bojan Ambrožič: ... od Savice 

Pot iz Savice na Krn je po mojem mnenju ena najlepših trail poti v Sloveniji.
Začetek poti žal ni tako obetaven, saj je mulatjera na Komno precej zoprna za tek. Naprej od Doma na Komni pa vse do Krna pa bi bil pravi greh ne teči. Žal pa se je meni točno to pripetilo.
Zaradi pretiravanja s treningi se mi je spet vnela ilotibialna vez (tekaško koleno). Dobra stvar te poškodbe pa je ta, da “nagaja” le pri teku, pri hoji pa ne. Tako sva sklenila, da bova pač hitro hodila. Na poti med Bogatinskim sedlom je bilo na poti tudi še kar nekaj snega, ki sem ga izkoristil kot obkladek za mojo poškodbo. Tukaj je pot tako super za tek, da sem se moral prav siliti, da nisem tekel.

Od Krnskega jezera do Krnske škrbine sva skorajda ves čas hodila po snegu. Na srečo je bil sneg dovolj mehak, snežišča pa dovolj položna, da je bil vzpon popolnoma varen. Vrh Krna pa je kopen. Od Savice do Krna je naneslo 20 kilometrov poti, za kar sva potrebovala štiri ure hoje. Zaradi počasne hoje je bolečina v kolenu nekoliko popustila. Tako da sva nazaj grede skorajda ves čas lahko tekla. Sestopila sva čez Batognico po poti čez Peske. Sestop so nama močno olajšala obsežna snežišča.
Na planini Za Lepočami sva se nazaj pridružila poti od Krnskega jezera ter sestopila nazaj čez Komno. Kljub počasnemu tempu, sva ušla nevihtam.
Nabralo pa se je 39 kilometrov poti in 2470 višinskih metrov vzpona.

Video je Bojan bil pripravil z Relive (Your Outdoor 3D Videos) in ji dodal komentar: Odlična aplikacija. Preprosta in deluje. Najbolj mi je všeč da dela povsem avtomatsko


Bojan Ambrožič: 02.06.2018
S Savice na Krn
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti