Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Počitniška

Timna Šprah: ... plezalna šola - Plezalni center Ljubljana

Prav kmalu se bo končalo vsakodnevna otroška rutina, sedenje v šolskih klopeh, popoldanski krožki in čakanje na odrešitev – na počitnice.

A kaj potem? Večkrat se zgodi, da otroci cele dneve le ležijo doma pred televizijo, jejo, spijo, se dolgočasijo … Starši pa imate svoje delo in ne morete neprestano paziti nanje in jih zabavati.

V Plezalnem centru Ljubljana vsako leto med počitnicami organiziramo počitniško plezalno šolo. Le ta poteka skozi celotne počitnice, od ponedeljka do petka.
Zjutraj starši svoje otroke pripeljete v naš center, kjer bodo preživeli dan v spremstvu plezalnih inštruktorjev in nadobudnih mladih plezalcev.

Otroci se sproščeno naučijo plezati, delati vozle, varovati, …
Dopoldneve preživljajo s plezanjem; to se odvija v treh različnih dvoranah, kjer se vadi plezanje z varovanjem z vrvjo, pleza pa se tudi na balvanski steni; to je dvorana z nižjo steno, visoko okoli štiri metre, pod steno pa so debele in mehke blazine, ki ublažijo padec, da se otrok ne poškoduje.
Ob popoldnevih organiziramo različne dejavnosti, kot na primer plavanje, ustvarjanje, učenje juda … Obiščejo nas tudi eksotične živali, kot na primer veliki kosmati pajki, kače, činčile … Zelo zagreti plezalci pa lahko tudi popoldne plezajo. Seveda pa ne gre brez gugalnice velikanke, ki je ponavadi glavni hit počitnic.

Tudi za hrano je poskrbljeno, saj otrokom pripravimo malico, na slastno kosilo pa se odpravimo k sosedom v restavracijo Loža (poskrbimo tudi za vegeterjance in alergike).

In ne samo da se veliko dogaja, pleza in zabava - počitniška plezalna šola je tudi odličen način, da se otroci spoznajo med sabo in spletajo nova prijateljstva.

Tudi sama sem se večkrat udeležila počitniške plezalne šole in moram reči, da mi ni bilo nikoli dolgčas. Definitivno sem se neprestano zabavala, izboljšala svojo tehniko plezanja in spoznala nove prijatelje. Zdaj, ko sem že malo odrasla, pa zelo rada pomagam, učim mlade plezalce, pazim nanje in se skupaj z njimi zabavam.
Timna Šprah, 14 let

...05.2018

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti