Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prva tekma

MojaObčina/Radovljica: ... državnega prvenstva v športnem plezanju Škofja Loka 2018  Friko


S tekmo v Škofji Loki se je začelo letošnje državno prvenstvo v športnem plezanju. Prva disciplina v kateri so se pomerili mladi plezalci je bila težavnost.

V letošnji sezoni nimamo nobenega predstavnika med cicibankami in cicibani, zato pa imamo zelo številno udeležbo med mlajšimi deklicami in dečki.

Med mlajšimi deklicami so naš klub zastopale Maja Arnež, Ela Glavač, Lina Laharnar in Klara Škutelj. V obeh smereh se je najbolje znašla Maja, ki je zasedla končno 12. mesto. Ela in Lina sta si razdelili 22. mesto. Za Klaro je bila to prva tekma DP in zasedla 26. mesto.

Med mlajši dečki smo imeli tri predstavnike: Gorazd Jurekovič, Nejc Skumavec in Jan Ulčar. Gorazd je v prvi smeri storil manjšo napako, ki ga je stala stopničk. Zasedel je še vedno odlično 4. mesto. Nejc je bil 8., Jan pa 13.
Napisal: Luka Štefan

Po mlajših kategorijah se je na veliki steni v Loki odvilo še tekmovanje za srednje. Naši predstavnici pri starejših deklicah sta bili Eva Puhar in Hana Humerca. Kvalifikacijska smer je bila iz tekmovalnega vidika precej slabo postavljena saj je bilo kar 18 tekmovalk razporejenih v 3 gibih. V teh treh gibih je bila tudi ločnica za finale. Predvsem pametno plezanje je pokazala Eva Puhar, ki si je z delitvijo 5. mesta zagotovila plezanje v finalu. Hana je nastop zaključila v kvalifikacijah na končnem 11. mestu. V finalu je Eva zopet zadržala enega ključnih oprimkov in tekmo končala na 5. mestu.

Pri kadetinjah sta nastopili Lara Nikolič in Nina Grošelj. Po plezanju z manjšimi napakami sta zasedli sta 11. in 12. mesto.

Pri kadetih nas je zastopal Luka Potočar. Po dobro odplezani kvalifikacijski smeri je z vrhom v finalu potrdil svojo odlično pripravljenost in osvojil 1. mesto.

V državnem prvenstvu nas čez dober mesec čaka tekmovanje v Šmartnem, še prej pa nas bodo nekateri tekmovalci zastopali na mastru Triglav The Rock, v središču Ljubljane. Plezalni spektakel se bo odvil že ta vikend, 19. 5. Lepo vabljeni!
Napisal: Domen Švab    
Vsi rezultati so dosegljivi tukaj, nekaj fotografij pa v galeriji.
+ povezava: www.spo-radovljica.si 

Prva tekma državnega prvenstva v športnem plezanju 2018, Škofja Loka -  15.05.18


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti