Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pred ljubljansko

... ekshibicijo slovenski plezalci spet vrhunsko

Na četrti tekmi balvanskega svetovnega pokala v Tai‘anu je bil Jernej Kruder drugi, Gregor Vezonik tretji, Katja Kadić pa sedma.

Tai'an – Kakšna generalka pred plezalnim spektaklom prihodnji konec tedna na slovenskih tleh, balvansko ekshibicijo Triglav The Rock v Ljubljani! Slovenska športna plezalca Jernej Kruder in Gregor Vezonik sta na četrti postaji balvanske sezone svetovnega pokala v kitajskem Tai'anu ponovila podvig izpred treh tednov v Moskvi in se ponovno oba zavihtela na zmagovalni oder: Jernej je bil drugi, Gregor pa tretji. Oba sta premoč priznala zgolj novincu med zmagovalci na preizkušnjah te ravni, Izraelcu Alexu Hazanovu, ki pred tem na članskih preizkušnjah sploh še ni tekmoval v finalu.

Kruder zdaj sam vodilni

Oba slovenska zastopnika (tretji, Anže Peharc, je obtičal v polfinalu, a se vseeno izkazal s 16. mestom) sta že v polfinalnem nastopu nakazala, da si želita na vrh, tudi tedaj sta vpisala drugi in tretji rezultat, predse pa spustila zgolj Japonca Kokora Fudžiija. Tudi v finalu sta bila enako prepričljiva, Kruder je tako že tretjič v sezoni (na štirih tekmah) končal kot prvi ali drugi in je zdaj sam vodilni v svetovnem pokalu, pred Tai'anom si je namreč vodilno mesto delil z Japoncem Tomoo Narasakijem, ki pa je danes na osmem mestu ostal brez finala.

Naslednja postaja: Ljubljana

Prav tako kot edina slovenska predstavnica v ženski konkurenci Katja Kadić, ki pa ji je za nov preboj med najboljših šest zmanjkalo zares malo, v polfinalu je namreč vknjižila sedmi dosežek. Z njim je nadaljevala zelo konstantne letošnje nastope, na vseh štirih preizkušnjah je namreč končala v najboljši deseterici, na prejšnji kitajski postaji v Choongqingu pa je ujela tudi finale in v njem zasedla šesto mesto. Po ljubljanski ekshibiciji prihodnjo soboto in nedeljo čaka karavano v začetku junija nadaljevanje sezone svetovnega pokala v japonskem Hačiodžiju, še pred tem pa mladinsko evropsko prvenstvo v težavnosti in hitrosti v avstrijskem Imstu.

  13.05.2018 13:07
Pred ljubljansko ekshibicijo slovenski plezalci spet vrhunsko (VIDEO)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti