Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

To nedeljo

MTB: ... v Hrpeljah: 2. maraton MTB Slavnik

Več kot 400 udeležencev je prijavljenih na letošnji že 2. gorskokolesarski maraton MTB Slavnik, ki v nedeljo 6. maja v Hrpeljah znova obeta odlično tekmo po neokrnjenih pobočjih in druženje s pestrim programom na osrednjem prizorišču.

Še vedno se lahko pridružite na maratonu.
S prijavo 5. maja, dan pred dogodkom, na “pašta party” druženju v Hotelu Admiral med 16. in 20. uro, kjer bo možno prevzeti tudi startne številke. Pred hotelom bo expo s predstavitvijo partnerjev dogodka, PGD Materija pa bo poskrbelo za prikaz temeljnih postopkov oživljanja v naravi.

V nedeljo bo prijavna služba pričela z delom že od 7. ure, prijava in prevzem številk pa bosta možna do 8.45. Čas startov posameznih tras in program prireditve najdete na spletni strani.

Za pravočasen prevzem številk in pripravo na tekmo se odpravite na prireditev primerno prej. Od izvoza iz avtoceste za Kozino bo organizator poskrbel z označbami, na parkirišča pa vas bodo usmerjali reditelji. Lokacije parkirišč so objavljene tudi na www.mtbslavnik.si.

Letošnja novost je tekmovanje za posebno nagrado Tumove koče na Slavniku. Najhitrejša in najhitrejši na gorskem cilju pri Tumovi koči si bosta nadela prav posebni pikčasti majici.

Posebno kategorijo so dobili tudi udeleženci z električnimi kolesi, ki pa ne sodelujejo v tekmovanju za Kralja in kraljico ter Princa in princeso Slavnika, naziv, ki ga osvojijo absolutno najboljša posameznika med moškimi in ženskami na 50 km trasi Hotel Admiral in 81 km trasi Torpado.

Maraton bo spremljalo pestro dogajanje na osrednjem prizorišču pri vaškem domu v Hrpeljah. Poleg brezplačnega poligona za najmlajše se bodo predstavili ponudniki lokalne kulinarike in rokodelstva, dišalo bo iz kotlov lokalnih društev, okušati bo možno pivo lokalnih mikropivovarjev, po zaključku voženj pa bo sledila brezplačna masaža, pogostitev kolesarjev in podelitev nagrad najboljšim.

Posebne nagrade bodo med vse udeležence razdelili tudi z žrebom. Glavni sta gorsko kolo Torpado in vikend paket za dve osebi v Hotelu Admiral.

Več kot dovolj razlogov, da se pridružite.


Prireditev podpirajo zlati partnerji Hotel Admiral, Kolesarski center Špan in Dacia Duster Trgo ABC Koper ter ostali pokrovitelji Provia d.o.o, RCM d.o.o., SiS, Plama Pur, Vertis, Home spot in Sandiline ter medijska pokrovitelja RTV Koper-Capodistria in Radio Koper.

03.05.2018



Ambasadorji
letošnjega MTB maratona Slavnik

Uroš Breški: “Najboljši gorskokolesarski maratoni so po navadi preizkušnje, ki so dolge, zahtevne in speljane po različno zahtevnih poteh z raznovrstno podlago. Odvijajo se v lepi, slikoviti naravi, z veličastnimi razgledi. Prav to ponuja MTB maraton Slavnik.”

Matej Lovše: “Po lanski premieri maratona se bom letos z veseljem vrnil na start. Ena najlepših tras, ki sem jih odpeljal. V mojih očeh maraton uvrščajo v sam vrh. Organizatorji so pripravili odlično traso. Razgiban teren in prelepi razgledi poskrbijo, da poleg 'trpljenja' tudi uživamo.”

Tomaž Čefuta: “Maraton, ki nima kaj zavidati slavnejšim dirkam po Dolomitih. Vse to par korakov od Trsta in Kopra. Lansko leto sem se udeležil tekme na srednji trasi. Proga je zahtevna tudi za pripravljene kolesarje, če seveda iščete rezultat. Je pa skupaj s krajšo traso primerna tudi za tiste, ki želite enostavno kolesariti v miru med slikovitimi razgledi.”

Dean Kralj: “Kolesarjenje in zlasti gorsko kolesarjenje je odličen način za ohranjanje fizičnega in duševnega zdravja. Že sama lokacija s prelepo pokrajino je zadosten razlog za prijavo. Dolga trasa se po zahtevnosti lahko kosa z najbolj uveljavljenimi in priljubljenimi gorskokolesarskimi maratoni.”

Monja Drnovšek: “Prvi MTB Slavnik se je izkazal za enega najlepših maratonov v Sloveniji, ki presega tudi kakšnega tujega. Proga je bila zelo slikovita, razgibana ter na določenih odsekih tehnično in kondicijsko zahtevna. In to te potegne, da pozabiš na napore.”

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti