Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pet idej za praznike

Kibubazin - Če še vedno ne veste, kam bi odšli migat v prihajajočih prazničnih dneh, je tule nekaj idej za bližnjo in nekoliko bolj oddaljeno okolico.

Plezanje v Liguriji

V Kibubazinu smo že peli hvalnico italijanski deželi med Toskano in Francijo. Poleg odličnega športnega plezanja vas tu čakajo možnosti za pohodništvo, kolesarjenje, uživanje ob morju in raziskovanje prisrčnih vasic, ki jih poleti preplavijo turisti, spomladi pa se še lahko naužijete miru in prijetnih temperatur.

Tutifruti na Sardiniji

Sardinija kot prvomajska destinacija ne razočara - ugodne temperature, ostra skala, ki se dviga iz morja, eni najbolj nepozabnih kampov in čudovite scenerije za poležavanje, pohajkovanje in plezanje! Pa še v morje lahko skočite.

Turno smučanje v Apeninih

Ne, to pa niso Alpe. Apenini so osvežujoče drugačni, presenetljivo divji in samotni, a vseeno zlahka dosegljivi tudi iz Slovenije. Turno smučanje (maja sicer bolj na snežnih jezikih), pohodništvo in pristopi na vrhove so prvi na spisku, priporočamo pa tudi postanke v najlepših italijanskih mestecih in fotosafari na divje prašiče. Samo opozorilo: ne računajte na kampiranje, kampov je v osrednjih Apeninih nenavadno malo.

Gorsko kolesarjenje nad Gardskim jezerom

Gorsko kolesarjenje nam je sicer samo izgovor - nad Gardskim jezerom je imenitno, a tam se da početi še vse kaj drugega. V okviru enih počitnic ne boste mogli spoznati vseh plezališč, preplezati vseh ferat in prešteti vseh BASE-skakalcev, ki odpirajo padala naravnost nad vami ...

Raziskovanje Cresa in Lošinja

Naš trenutni favorit na Hrvaškem je kvarnerski dvojček, ki mami z označenimi pohodniškimi potmi, plezališči, zalivčki, plažami in obalnimi mesteci. Da beloglavih jastrebov, ki živijo na Cresu, sploh ne omenjamo.

Potepanje po Primorskem

Če ne želite na tuje, si lahko spomladansko pustolovščinico privoščite kar doma. Tokrat priporočamo Sabotin - po metrih nizek, po občutku pa prav visokogorski, blizu (Gorice), a z možnostmi za še daljšo hojo (do Korade in naprej), z razgledi do morja in višjih gora, predvsem pa z zanimivimi ostanki vojaške preteklosti.

   26.04.2018
G-L:  "Kibubazin" 


Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti