Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vrh IMBA

v Kranjski Gori od 20. do 22. aprila 2018

Letnega vrha IMBA Europe se bodo udeležili predstavniki zagovorniških organizacij, graditelji poti, kolesarske industrije, lokalnih oblasti, vodniških organizacij in še kdo.
Ob predavanjih, sestankih in druženju se bo seveda tudi kolesarilo.

Trije dnevi sedenja na stolih in kolesih

Otvoritev vrha bo v petek zvečer v nordijskem centru v Planici, že prej bodo čez dan izvedli sestanke in skupščino organizacije ter razpravo. V času skupščine bosta Odprimopoti.si in SKM ločeno priredila srečanje za slovenske udeležence.
Sobota se začne s predavanji in nadaljuje z delavnicami z različnimi temami. Na eni bodo izvedeli tudi rezultate najnovejše slovenske raziskave o vplivu vožnje s kolesi na podlago. Sledi čas za mreženje, ki ga bo marsikdo izkoristil za krajšo kolesarsko turo.
V nedeljo sledi obisk štirih lokacij ter “epska tura” z lokalnimi vodniki in vodniki organizacije EO-MTBInG.

Vrh v sodelovanju z IMBA Europe gostijo slovenski gorskokolesarski konzorcij Odprimopoti.si, Slovenska kolesarska mreža in Kranjska Gora.
Tako je zapisal predstavnik Odprimopoti.si Peter Dakskobler, ki vodi koordinacijo: “Gostovanje vrha v Sloveniji predstavlja nadaljevanje kolesarske razvojne zgodbe, Sloveniji pa bo prineslo promocijo in predstavitev ponudbe, preko izobraževanja in izmenjave izkušenj pa bo dogodek prispeval k nadaljnjemu dvigu zavesti glede kolesarjem prijazne politike. V Sloveniji imamo vedno več destinacij, ki so že prepoznale potencial in se lotile razvoja gorskega kolesarjenja. Partnerji dogodka so destinacije Kranjska Gora in Ljubljana ter Slovenska turistična organizacija, udeležbo pa so potrdili tudi člani medresorske delovne skupine za razvoj kolesarjenja pod taktirko Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter državne sekretarke gospe Eve Štravs Podlogar.”

13.04.2018

Slovenski gorski kolesarji smo si lani v akciji evropskega združenja International Mountain Bike Association Europe prislužili naslov najboljše evropske gorskokolesarske skupnosti. Naslov so predstavniki sprejeli na srečanju v Španiji.
Če smo ga ubranili v letošnji akciji Take Care of Your Trails, pa izvemo konec tedna na letošnjem vrhu IMBA Europe v Kranjski Gori.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti