Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz PD Miklavž

Večer – Štajer'c: Zaznamovali 15 let delovanja. Planinsko društvo Miklavž letno izvede okoli 125 pohodov.

Najmlajši član društva šteje poltretje leto, najstarejša članica 81 let.
Ob 15-lrtnici delovanja Planinskega društva Miklavž, ki je v občini Miklavž na Dravskem polju, so prejšnjo sredo in četrtek v miklavškem kulturnem domu pripravili razstavo. Predsednik društva Franc Kocbek pravi, da vsakih pet let delovanja naredijo pregledno razstavo o preteklem delovanju društva, ki šteje 114 članov – najmlajši član ima dve leti in pol, njihova najstarejša članica je stara 81 let. Sodelujejo z miklavškima vrtcema Vrtiljak in Ciciban ter z Osnovno šolo Miklavž. V obeh vrtcih in šoli imajo mentorje, ob tem pa še planinske vodnike iz društva. Učenci opravijo deset pohodov letno, člani pa so lani imeli 128 pohodov, podobno število jih načrtujejo tudi za letos, in to po celotni Sloveniji in Avstriji.
Po besedah Kocbeka je najbolj dejavna njihova veteranska sekcija, katere člani si za pohode tudi vzamejo več časa. PD Miklavž ima sicer kar nekaj članov tudi iz Maribora. Letna članarina je 25 evrov, za veterane – upokojence in starejše od 65 let – 18,5 evra. Sodelujejo tudi s skupino Dravskih elektrarn Maribor, člani društva pa se udeležujejo tudi meddruštvenih izletov.
Na razstavi si je bilo poleg planinske opreme, nekatera je bila tudi starejša od 70 let, mogoče ogledati tudi številna priznanja, značke, umetniška dela, denimo slike in klekljarske izdelke. (dt)

Vecer.si 12.04.2018
PD Miklavž - Zaznamovali 15 let delovanja

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti