Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prve stopničke

Lucije Tarkuš na tekmah Evropskega mladinskega pokala

AK Slovenska Bistrica: Ta konec tedna sta Lucija Tarkuš in Ema Seliškar z mladinsko reprezentanco Slovenije nastopili na 1. tekmi Evropskega mladinskega pokala v težavnosti v sezoni 2018 v Voironu v Franciji.
Lucija je po včerajšnjem dobrem plezanju v kvalifikacijah, v današnjem finalnem nastopu dala vse od sebe in si s tretjo višino finalnega nastopa priplezala prve stopničke na tekmah Evropskega mladinskega pokala med dekleti do 16. let.

Ema je predvsem zaradi slabšega plezanja v včerajšnji prvi kvalifikacijski smeri za las grešila uvrstitev v finale in si z reprezentančno kolegico Betko Debevec med 35 tekmovalkami delila končno 12. mesto. Poleg Lucije se je pri dekletih do 16. let v finale uspelo uvrstiti še Maji Majcen, ki je v zasedla 10. mesto. Pri dekletih do 16. let sta si prvo mesto z osvojenima vrhovoma obeh kvalifikacijskih smeri in najvišjo doseženo višino v finalu razdelili Francozinji Luce Douady in Naile Meignan.

Poleg Lucije se je v Voironu od petnajstih slovenskih tekmovalcev in tekmovalk na zmagovalni oder uspelo uvrstiti še Lučki Rakovec, ki je med dekleti do 18. let osvojila 2. mesto in zaostala le za Italijanko Lauro Ragora.

08.04.2018
Prve stopničke Lucije Tarkuš na tekmah Evropskega mladinskega pokala

Rezultati: Youth b (dekleta dol 16 let) | Fotografije: Syste van Slooten
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti