Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Urejanje

Andrej Remškar: ... gorskokolesarskih poti po Sloveniji in kongres gorskih kolesarjev v Kranjski Gori

April bo zelo aktiven za slovenske gorske in turne kolesarje, ki se 7. in 8. aprila pridružujejo mednarodni akciji urejanja gorskokolesarskih poti Take Care of Your Trails, med 20. in 22. aprilom pa bo v Kranjski Gori kongres mednarodne gorskokolesarske organizacije IMBA Europe. Vabljeni!

Organizacija kongresa mednarodne gorskokolesarske organizacije IMBA Europe je bila letos zaupana Sloveniji in Kranjski Gori. Ponuja se nam priložnost, da se od blizu spoznamo z dogajanjem na evropski gorskokolesarski sceni, pa tudi, da gostom predstavimo Slovenijo kot vrhunsko MTB destinacijo.

Vse o dogodku si lahko preberete na odprimopoti.si.  

Izpostavili bi petkovo (20. 4.) popoldansko srečanje slovenske MTB skupnosti MTB konzorcija, kjer bo govora o aktualni tematiki na gorskokolesarskem področju v Sloveniji. Zvečer na svečani otvoritvi v Nordijskem centru Planica bomo predstavili slovenske MTB destinacije, po strokovnem sobotnem programu bo v nedeljo tudi čas za furanje v okolici Kranjske Gore, goste kongresa pa bomo povabili še na “after” - ponedeljkovo furanje in druženje v Ljubljani.

Tudi letos IMBA Europe organizira akcijo urejanja gorskokolesarskih poti. Lani se je slovenska MTB skupnost zelo izkazala, več kot 440 prostovoljcev na 32 lokacijah nam je prineslo naziv najboljše MTB skupnosti v Evropi.

Dogodek Take Care of Your Trails spet predstavlja priložnost, da gorskokolesarska skupnost pokaže, da spoštujemo naravo in vse uporabnike poti, predvsem pa smo pripravljeni prispevati svoj delež k urejanju in vzdrževanju le-teh. Širši javnosti se želimo predstaviti kot športno aktivni državljani, ki radi tudi kolesarimo. Tako kot tisoči planincev in ostalih obiskovalcev gora tudi mi v gorah iščemo navdih, sprostitev in svoj mir!

Pokažimo Evropi in širši javnosti, kakšno MTB skupnost imamo v Sloveniji! Naredimo nekaj konkretnega na poteh, ki jih uporabljamo - v prvi vrsti na planinskih poteh, ki bi lahko nekoč dobile status dvonamenskih planinskih poti. Naredimo nekaj več na našem imidžu in tesneje povežemo slovensko MTB skupnost - pokažimo, da smo še vedno najboljša MTB skupnost na stari celini.

Letos bo akcija 7. in 8. aprila. Pravila za sodelovanje so podobna kot lani, preberete si jih. Za lokacije, kjer zaradi snega aprila še ne bo mogoče izvesti akcije, je razpisan dodatni termin 5. in 6. maja.

Svojo ekipo lahko prijavite prek spletnega obrazca. Prijavite vsako lokacijo/ekipo oz. skupino posebej. Prijavo odda vodja ekipe, ki navede zgolj osnovne podatke (kontaktni podatki, lokacija, zbirno mesto in dela, ki bodo opravljena). Članov ekipe ni treba navajati, lahko se bodo pridružili naknadno.

Kaj lahko storiš za uspeh akcije?
Po svojih zmožnostih v lokalnem okolju organiziraj/pomagaj pri organizaciji/posreduj nekomu, ki bo organiziral delovno akcijo tisti vikend. Če je mogoče, se pogovori z lokalnim planinskim društvom in z markacisti določi odseke poti, ki jih uporabljajo tudi kolesarji in so potrebni čiščenja/vzdrževanja. (Vzdrževanje planinskih poti je enostavnejše tudi zaradi tega, ker ne potrebujemo dodatnih dovoljenj lastnikov, dovolj je dogovor s planinskim društvom, kjer bodo veseli pomoči.) Tako lahko planinski in širši javnosti stopimo nasproti in razblinimo vsaj del stereotipa o gorskem kolesarju v polni bojni opremi …

Vabljeni k sodelovanju v čim večjem številu!
Andrej Remškar,
koordinator akcije TCOYTW 2018
organizacijski odbor IMBA Europe Summit 2018
Vir: 


Urejanje gorskokolesarskih poti po Sloveniji in kongres gorskih kolesarjev v Kranjski Gori


Facebook ...03.2018:
Take Care Of Your Trails Weekend 2018 Slovenija

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti