Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pristovški

Primož Blaha: ... Storžič, 25. marca 2018

Pristovški Storžič ni ravno tipičen turnosmučarski vrh, kar pa ni nujno slabo. Včeraj sem izvedel za dobre razmere in sem si rekel, da bo kot nalašč za kratko popoldansko turo.
Že skoraj sedem let nisem bil tu gor, kar je prava škoda, saj je vrh toliko odmaknjen, da je razgled zares izreden! No, tokrat me je še dodatno navdušil z boljšo smuko od pričakovane.

Od Jezerskega vrha najprej dolgo prečenje po cesti do Pastirkovega vrha, od tam pa se končno začne strmejši vzpon. In tudi meni se je začelo smejati, saj so bile smreke še bele, sneg pa suh in nedotaknjen. Le ena smučina me je vodila in mi tudi pri spustu služila za smerokaz.

Na vrhu sem bil šele ob šestih popoldne, a je bilo na soncu prav prijetno, da sem lahko nekaj časa užival v razgledih. Čisto na vrhu nekaj skorje od vetra, nižje potem obilje suhega snega po grebenu in nato desno po bližnjici skozi graben (kjer so bile stare plazovine!). Kar prehitro sem bil nazaj na cesti, ki je bila pomrznjena, čakal pa me je tudi kratek vzpon in še nekaj ceste nazaj do izhodišča. Saj tudi po tem ne bo postal moj priljubljen turnosmučarski vrh, za še kdaj v takem dnevu pa z veseljem!

25.03.2018
Pristovški Storžič 25.3.2018

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti