Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za telovadnico

Novi tednik Celje - Tatjana Cvirn: ... dodatnih dvesto tisočakov - deloma zaradi višje plezalne stene

Za telovadnico dodatnih dvesto tisočakov
Nekaj šol v Celju bolj potrebuje nove učilnice

CELJE - Nova telovadnica pri I. osnovni šoli Celje, v zadnjem času največji celjski šolski naložbeni zalogaj, bo kmalu končana. Gradnja naj bi bila na koncu za približno sto do dvesto tisočakov dražja od predvidene, a natančnega podatka na MOC še nimajo.

V telovadnici opravljajo zaključna dela, medtem ko bodo z zunanjo ureditvijo počakali na ugodnejše vremenske razmere. Rok za izvedbo je zaradi zunanje ureditve podaljšan do sredine pomladi. Pridobiti je treba še uporabno dovoljenje.

Telovadnico je podjetje As primus zgradilo v letu in pol. Ocenjena vrednost je znašala 3,2 milijona evrov. Denar je občina zagotovila iz proračuna, približno 70 tisoč evrov pa je pridobila na razpisu Fundacije za šport.

Zakaj je prišlo do tolikšne razlike glede na ocenjeno vrednost? Ali držijo informacije, da naj bi bila za to kriva gradnja drage plezalne stene v telovadnici? V mestni občini odgovarjajo, da deloma. »Začetno predvideno višino plezalne stene smo nekoliko povišali. Športno plezanje je v tem vmesnem času postalo olimpijska disciplina, s čimer so se spremenile tudi zahteve glede višine in naklonov plezalnih sten. S telovadnico pri I. OŠ Celje bomo tako dobili nov sodoben plezalni center,« razlagajo in dodajajo, da bodo razliko pokrili iz občinskega proračuna. Ob tem velja spomniti, da ima tudi nova telovadnica na I. gimnaziji v Celju sodobno 12-metrsko plezalno steno, kjer bi zagotovo lahko vadili najbolj nadarjeni za ta šport.

Razočarani starši

Pomisleki o nujnosti gradnje takšne stene so upravičeni, sploh ker se vedno več celjskih šol sooča s prostorsko stisko, zaradi katere so se morali številni bodoči prvošolci na Hudinji pred mesecem vpisati v sosednjo šolo …

22.03.2018

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti