Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Druga in tretji

Na Studio Bloc Masters 2018 sta si Janja Garnbret in Jernej Kruder 18. marca priplezala stopničke.  YouTube 

Na letošnjem balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters je sodelovalo več kot 500 športnih plezalk in plezalcev, med njimi tudi desetčlanska zasedba slovenske reprezentance v športnem plezanju.

V polfinale najboljših 20 se je uvrstilo kar deset slovenskih predstavnikov, v finalno šesterico je napredovala dvojica. Drugouvrščena Janja Garnbret (Šaleški AO), aktualna evropska podprvakinja v balvanskem plezanju in druga v skupnem seštevku svetovnega pokala 2017 v balvanih, je v finalu morala priznati premoč le zmagovalki Miho Nonaka (Japonska), tretja je bila Francozinja Fanny Gibert. 19-letna Korošica je bila na nemškem mastersu druga že lani.

V moški konkurenci je Jernej Kruder (ŠPO Celje Matica), ki je lani na Studio Bloc Mastersu zmagal, letos stopil na tretjo stopničko, zmagal je Rus Aleksei Rubtsov, drugi pa je bil Nemec Jan Hojer.

Med najboljšo deseterico so bili še Urška Repušič (ŠPO Kozjak Maribor) in Gregor Vezonik (AK Ravne) na 9. ter Domen Škofic (ŠPO Radovljica) na 10. mestu, v polfinalu pa je nastopil še šopek deklet: Mina Markovič (ŠPK Plus) se je uvrstila na 11., Mia Krampl (AO Kranj) na 12., Katja Kadič (PK Škofja Loka) na 14., Tjaša Slemenšek (ŠAO) na 18. in Tjaša Kalan (AO Kranj) na 19. mesto.
Svetovni pokal v balvanih se začne v Meiringenu v Švici, kjer bo prva tekma 13. in 14. aprila.
Manca Čujež

20.03.18 11.30
Garnbretova druga in Kruder tretji na mastersu

Rezultati (PDF) finale: ženske | moški


Janja Garnbret druga (foto Studio Bloc Masters


Jernej Kruder tretji (foto Studio Bloc Masters)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45899

Novosti