Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novo vodstvo

Komisije za varstvo gorske narave PZS

Na zboru odsekov za varstvo gorske narave se je srečalo 58 delegatov društev z odsekom za varstvo gorske narave (od skupno 110 odsekov).
Pridružili so se jim slušatelji licenčnega izpopolnjevanja ter mladi gorski stražarji Dolenjske in Bele krajine.

Komisija je v preteklem letu naredila veliko in tudi za letošnje in prihodnje leto si je njeno vodstvo zadalo smele cilje. Zato so delegati poročilo in program sprejeli z odobravanjem in soglasno.
Tudi volitve novega vodstva so potekale brez zapletov. Del vodstva se je zamenjal, del je podaljšal svoje delo iz prejšnjega mandata.
Člani novega vodstva so: načelnik Marijan Denša (PD Nazarje) ter člani Janez Bizjak (PD Dovje Mojstrana), Sabina Francek Ivović (OPD Koper), Danijela Jakomini (PD Skalca Hoče Slivnica), Ana Kreft (PD Vrhnika), Olga Kržan (PD Brežice), Kristina Veber (PD Kamnik) in Franka Zega (PD Nova Gorica).

Na zboru je bilo svečano trikrat. Prvič, ko je predsednik PZS Ireni Mrak, dosedanji načelnici KVGN, za izjemne dosežke na področju varstva gorske narave podelil zlati častni znak za zaslužno in uspešno delo v planinski organizaciji.

Drugič, ko smo podelili štiri diplome dr. Angele Piskernik za prizadevno delo na področju varstva gorske narave. Prejeli so jih Marjeta Martinčič (PD Trebnje, članica odbora VGN MDO Dolenske in Bele krajine), Vlasta Medvešek Crnkovič (PD Kum Trbovlje, vodja odbora VGN MDO Zasavja), Alenka Zega (PD Obrtnik, vodja odbora VGN MDO Ljubljana) in Naravovarstvena zveza Smrekovec.

In še tretjič, ko so se člani izvršnega odbora Komisije za varstvo gorske narave PZS zahvalili dosedanji načelnici za uspešno in prijazno vodenje ter Rozaliji Skobe, vodji dolenjsko-belokranjskega odbora VGN za vrhunsko pripravljeno srečanje.
Ana Kreft in Marijan Denša 
Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti