Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Naj športnik

Gorenjski glas - Suzana P. Kovačič: ... Tržiča 2017 je Anže Peharc  - plezalec AO Kranj

Športna zveza Tržič je podelila priznanja najuspešnejšim in najbolj obetavnim športnikom v lanskem letu ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka. Naj športnik Tržiča 2017 je plezalec Anže Peharc.

Tržič – Na ponedeljkovi prireditvi v Kulturnem centru sta tržiški župan Borut Sajovic in predsednik Športne zveze Tržič Boris Tomazin najprej podelila plaketo Žanu Koširju za izjemni dosežek, osvojeno tretje mesto v paralelnem veleslalomu na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Žan je bil tudi med nominiranci za naj športnika 2017, naziv pa je pripadel plezalcu Anžetu Peharcu. Anže je doma iz Kovorja in je član Alpinističnega odseka Kranj. Lani je bila njegova prva sezona v članskih vrstah in že je posegel po najvišjih mestih. Na zadnji tekmi v sezoni v Münchnu si je z odličnim plezanjem zagotovil tretje mesto na evropskem prvenstvu in osmo mesto na svetovnem pokalu. To je bil uspeh njegove plezalne kariere. Anže se je lani večinoma posvetil samo balvanskemu plezanju, letos se bo preizkusil v vseh treh disciplinah (hitrost, težavnost, balvani) in si z rezultati v prihajajočih sezonah skušal zagotoviti mesto na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu. Anžeta pa poleg vseh tekem, ki ga čakajo prihodnje leto, zanima tudi skalno plezanje. »Biti izbran za športnika Tržiča je zame izjemen dosežek in potrditev, da so se vsa ta leta treningov poplačala. Veliko je že za mano, še več pa pred mano in nestrpno pričakujem, kaj me čaka v prihodnosti. Naziv je le še dodatna motivacija za nadaljnje podvige,« je povedal Anže. Drugo mesto za naziv naj športnika 2017 je osvojila kegljačica Irena Mejač, tretje mesto pa smučarski skakalec Anže Semenič.

Najobetavnejši športnik Tržiča za leto 2017 je postal veslač Miha Aljančič, za njim se je uvrstil plesni par Kaja Šmid in Jaka Jordan, tretje mesto je osvojil nordijski kombinatorec Matevž Malovrh. Podelili so tudi priznanja za izjemne dosežke; športno plaketo sta prejela hokejist Urban Podrekar in balinar Jaka Kosirnik, namiznoteniški igralki Barbara Meglič in Tanja Oranič pa sta prejeli športno plaketo športniku invalidu za izjemne dosežke.

Vsako leto podelijo tudi mali in veliki športni znak Občine Tržič tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka, poleg tega so trem športnim društvom za letošnje jubileje podelili športno plaketo. Za dvajsetletnico jo je prejel Plesni klub Tržič, za tridesetletnico Balinarski klub Bistrica pri Tržiču, za petdesetletnico pa Nordijski smučarski klub Tržič.

Boris Tomazin je v nagovoru poudaril, da so za športne dosežke v prvi vrsti zaslužni športniki sami s svojim dolgotrajnim delom in angažmajem, trenerji in športni delavci, ki jim v klubih nudijo pogoje, starši, Občina Tržič in sponzorji. 

  16.03.2018
Naj športnik je Anže Peharc

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45900

Novosti