Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zakaj imamo radi pomlad

Kibubazin - S spomladanskim enakonočjem se tudi uradno začenja - najbolj cvetoči, najbolj življenja poln letni čas. ...

Saj ne, da lahko izbiramo, a vseeno jo imamo radi, pa če je snežena, deževna ali sončna, kakor se spodobi. Če ne veste, zakaj, si sedem razlogov preberite v nadaljevanju.

Sonce, sonce, sonce!

Prestavljanje ure nam sicer vedno povzroči nekaj preglavic ("Kam jo že prestavimo zdaj? Naprej ali nazaj?") in na ključno nedeljo je treba biti zelo natančen pri dogovarjanju o uri odhoda ("ob šestih po STAREM času!"), ampak eno uro daljši dan je za športe v naravi strašno prikladen. Sonce je vedno močnejše, kar pomeni sončno kremo in aktivnosti na prostem tudi za tiste, ki so morali pozimi tičati bolj notri. Neprecenljivo, če imate majhne otroke.

Zvončki in trobentice ...

Tudi če niste navdušenec nad botaniko, jih opazite. Ko hodite skozi aleje zvončkov, ko bataljon žafranov zavzame travnik, ki se je ravno otresel snega, ko ves gozd opojno dehti po čemažu. Vrtičkarji pa ste tako ali tako že nekaj časa globoko v akciji.

Čas za ljubezen

Metuljčki frfotajo, čebelice brenčijo, ptički se spogledujejo, kače se objemajo … Višje temperature s sabo tudi za nas prinašajo priložnosti za golobčkanje po klopcah in na travah. POMEMBNO: Po golobčkanju priporočamo podroben pregled za klope!

Živahno v plezališčih

Primorska in na jug obrnjena, nižje ležeča plezališča so naenkrat polna: plezalcev, vrvi, otrok, martinčkov, zelenja, kričanja, življenja. Nič več nohtanja v roke, dolgih gat in puhovk, čas je za golo kožo!

Še vedno visokogorje

Razmere se ustalijo, visokogorje se odpira in za marsikoga so ravno spomladanski turni smuki najboljši: vriskanje po veselcu, ledeniška popotovanja ali risanje zavojev po snežnih jezikih nad morjem zelenja v spomladanskih gozdovih. Samo nošenje smuči do snega, ki se ne začne več pri avtomobilu, je včasih treba požreti.

Po dveh kolesih

S kolesom po sončku in prebujajoči se naravi, po možnosti s pogledom na še pobeljene vrhove - je še kaj lepšega? Dejavnost za ekstremiste in ležerneže, za družine in upokojence. Kolesarjenje je za vse!

Voda kliče

Najekstremnejši se od rek, potokov, jezer in drugih vodotokov ne poslovijo niti pozimi, previdnejše veslače, soteskarje, deskarje in druge pa začne voda zares klicati šele v spomladanskih dneh. Soča, Sava Bohinjka, Savinja so s topljenjem snega polne vode in pričakovanj, a naj vas sonce na obali ne zavede - še vedno potrebujete dovolj toplo neoprensko obleko.

   22.03.2018
G-L:  "Kibubazin" 


Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
Kibuba novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45895

Novosti