Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Nova

Bohinjske novice - Robert Franjič: ... plezalna stena v Bohinju

Konec januarja smo v Plezalni šoli končno lahko prvič preizkusili novo pridobitev v Bohinju - visoko plezalno steno, ki se nahaja v dvorani Danica. Stena ima približno 260 kvadratnih metrov, njena najvišja točka je oddaljena od tal nekaj manj kot 11 metrov.

Na steni imamo 60 plezalnih smeri, ki so označene po barvah. Njihova težavnost je v razponu od 4 do 7c. Otroci so bili ob prvem stiku s steno navdušeni. Nekateri so sprva imeli kar velike oči, ko so pogledali visoko pod strop dvorane, vendar se že opazi, da se z vsakim novim obiskom s steno bolj spoprijateljijo.

Poleg tega je na novi plezalni steni možna rekreacija za vsakogar. Termini za plezanje za vse obiskovalce so ob četrtkih od 19.30 do 21.00 in ob nedeljah od 18.00 do 20.00. V teh terminih klub nudi tudi izposojo opreme. Več informacij dobite na naši Facebook strani.

Za vse, ki se hočejo bolje seznaniti s športnim plezanjem, bomo v mesecu marcu organiziral 10-urni tridnevni tečaj športnega plezanja. Izvedli ga bomo v petek, 16. 3. popoldne v telovadnici v Srednji vasi nad gasilnim domom in v soboto, 17. 3. dopoldne v dvorani Danica. Tretji dan tečaja bomo izvedli v mesecu aprilu, ko bomo plezali na naravni skali na enem od plezališč v Bohinju. Po uspešno zaključenem tečaju boste dobili naziv in diplomo Pripravnik športnega plezanja. Naučili vas bomo pravilnega ravnanja z vrvjo, vozle in tehnike varovanja. Tečaj bo vodil inštruktor športnega plezanja. Strošek je 30 EUR in vključuje vso potrebno opremo - plezalno vrv in pas, plezalke ter
potrebno tehnično opremo. Prijavite se lahko preko elektronske pošte na plezalna.sola@gmail.com. Rok prijave je sreda, 14. marec.

Na koncu bi se radi zahvalili Občini Bohinj in Fundaciji za šport, ki sta omogočili financiranje in postavitev prve visoke plezalne stene v Bohinju. •
Robert Franjič, Plezalna šola Bohinj 

 02.03.2018
Nova plezalna stena v Bohinju


Facebook: Plezalna šola Bohinj


Jutri, 8. februarja 2018, ob 19.30 imamo dan odprtih vrat na novi plezalni steni v večnamenski dvorani Danica. Plezali boste brezplačno. Vabljeni vsi!
Potem pa plezanje na visoki steni možno vsak četrtek ob 19.30 in vsako nedeljo ob 18.00. Cena 5 €/obisk, 20 €/5obiskov, 20 €/mesec.
Vstop v telovadnico možen le v čistih supergah, prinesite s seboj tudi plezalno opremo.
Juhej! Hvala vsem, ki ste si prizadevali za to steno 

1 komentarjev na članku "Nova"

Nadja Korinšek,

Že nekaj let izvajam začetne tečaje športnega plezanja in se ob takšni objavi sprašujem kako je sploh to možno?? Imamo pravilnik, katerega smo vsi strokovni kadri dolžni spoštovati in se ravnati po njem. Tukaj je link: https://ksp.pzs.si/javno/dokumenti/pravilnik_o_vzgoji_in_izobrazevanju.pdf

Tole pa je kopirano iz pravilnika:

7. člen ... Trajati mora najmanj 40 ur in mora obsegati teoretična predavanja in praktične vaje iz naslednjih tem: ...

Pravilnik ni napisan brez razloga. Iz izkušenj pa lahko povem, da je pogosto celo 40 ur vadbe malo za zares dobro utrjeno znanje. Sprašujem se o odgovornosti inštruktorja, ki si po 10-urnem tečaju drzne podpisat diplomo in spustiti tečajnike samostojno v plezališča.

Lep pozdrav!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti