Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Študentsko

PZS - Urška Jerenec: ... pozimi na Krim ali na poznani vrh po nepoznani gazi

Zimske temperature smo študenti premagali na izletu na Krim, kjer nas je pričakala debela snežna odeja. Po uspešno zaključenem izpitnem obdobju je bil izlet kot naročen za »odklop in sprostitev v naravi«.

V resnici se je začel del izleta že dan prej, v petek, 23. februarja. Takrat smo vsi prijavljeni udeleženci iz svojih omar panično iskali najtoplejša oblačila in najbolj vzdržljive termovke. Sama sem malo zaskrbljeno opazovala vremensko napoved in se spraševala »Kaj mi je res treba it u takem mrazu v hribe?«. Sledila sta (kot vedno) prekratka noč v udobnih posteljah in mrzlo jutro.

Zjutraj smo se zbrali na Rakitni, kjer smo si najbolj razvajeni pred odhodom avtobusa (bili smo okoljsko odgovorni in smo se peljali z redno linijo primestnega avtobusa) privoščili še kavo in sveže pečene rogljičke. Očitno smo se prijavili precej težavni udeleženci, saj je imel skoraj vsak svojega vodnika. Kmalu smo pričeli z gaženjem v snegu, kjer je strah po premraženosti skopnel kot lanski sneg. Na vrh, na Krim, smo prišli po približno štirih urah hoje. O prelepem razgledu tokrat ne moremo pisati, saj so nas starši učili da lagati ni lepo. Razgleda namreč sploh ni bilo!
Megla in mrzel veter sta nas pregnala v toplo kočo, kjer smo preverili kuharske sposobnosti oskrbnikov. Ti so preizkušnjo izvrstno prestali, saj so bili štruklji in štrudelj božanski! Sledila je pot navzdol proti Preserjem s postanki na hribčkih. Imen obeh hribčkov ne poznam, vem pa, da nismo bili na sv. Ani, ki je bila v našem načrtu. Seveda se nismo preveč obremenjevali s spremembo poti, saj smo bili čisto po študentsko brezskrbni. Kmalu smo prišli do avtov, kjer se je zaključila naša pot.

Vodnikom se zahvaljujemo za še enega izmed super izletov in upamo, da se za vodenje študentskega izleta opogumi še kdo. Saj nismo bili tako težavni, a ne?

06.03.2018
Študentsko pozimi na Krim ali na poznani vrh po nepoznani gazi

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti