Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

iRCC 10

Pavel Škofic: ... je dočakal svojo deseto obletnico.

V tem času se je spremenilo marsikaj. Na prvi tekmi smo v Radovljici gostili 99 plezalcev. Z omejeno površino sten nismo bili sposobni zagotoviti niti ogrevalke.
Smo pa pokazali, da se nekatere stvari da narediti tekmovalcem in obiskovalcem bolj prijazne.
Oboji so to znali ceniti.

Šele za osmo izvedbo smo zagotovili zadostno površino plezalnih sten s primerno ogrevalko. Kljub temu se je število tekmovalcev že dvignilo na 247. Število prijav se je povzpelo že na 298.
Deveta izvedba je postregla z nekaj manj prijavami, plezalo pa je kar 261 tekmovalcev.
Za deseto obletnico smo si privoščili nov skok v neznano.

Kljub mnogim pomislekom smo iRCC združili s tradicionalno plezalsko prireditvijo Petzen Trophy. Glede na pomisleke smo pričakovali osip udeležbe, ampak očitno tudi taki pretresi plezalcev, ki verjamejo v našo idejo, ne odvrne.
Letos kaže na nov rekord glede števila prijav, o dejanski udeležbi pa bomo lahko govorili šele na dan tekme.

Poleg te velike spremembe se je zgodilo še nekaj manjših.
Tekma v Radovljici je postala otvoritvena. V pravilih smo sledili novemu IFSC pravilu glede točkovanja balvanskega plezanja. Število osvojenih bonusov je sedaj pomembnejše od števila poskusov pri osvajanju vrhov. Po mnenju plezalcev je ta način točkovanja bolj pošten in temu smo se takoj prilagodili.

Smo pa prav tako zaradi mnenja plezalcev ukinili pravilo o merjenju časa v težavnosti. Finalistom se čas ne meri in tako tudi ne more vplivati na končni rezultat ali prekinitev plezanja. Na ta način smo zagotovili, da se bodo plezalci ukvarjali s svojim plezanjem, gledalci bodo lahko uživali v bolj sproščenem vzdušju, sodniki pa se bodo tudi lahko posvetili izključno smeri.
Prav tako je ukinjeno tudi plezanje po barvah. Tako se bomo končno znebili zapletom z barvno slepoto.

Naš cilj ostaja tekmovanja v športnem plezanju razviti v obliko, ki bo omogočala čim več užitkov v dobrem in varnem plezanju, obenem pa zagotavljalo čim manj možnosti za sporne situacije, ki po nepotrebnem uničujejo dobro voljo kateremukoli od udeležencev. Jasno nam je, da nikoli ni možno ustreči vsem, zato bo prva prioriteta vedno ostalo zadovoljstvo plezalcev.
Le peščica gre lahko domov z medaljo, velika večina pa lahko odide z dobrim občutkom in željo, da se na tako prireditev še vrne.

...03.2018
iRCC 2018 Boulder Radolca

Razpis | Pravilnik.pdf | Štartna lista | Rezultati ▼


Odpri v novem zavihku
in povečaj s potrditvijo (+)

 

1 komentarjev na članku "iRCC 10"

Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti