Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Zmaga

GRZS - Boštjan Fon: ... je šla v ženske roke

Bohinjke so se izkazale, bile so najboljše v vožnji AKIA na srednji čas

Zagotovo je ideja Jožeta Martinjaka iz postaje GRS Mojstrana o tekmovanju z AKIA čolni padla že pred leti na plodna tla. O tem, da je na klancu, ob katerem gre vlečnica, prijetno večerno druženje gorskih reševalcev vsako leto bolj obilno, smo se prepričali ta vikend, ko je Jože s svojimi kolegi zopet povabil na tekmo.

Smisel oziroma naloga reševalcev je bila varen transport ponesrečenca, ki so ga nadomestili s primerno težkimi vrečami soli za posipanje, z AKIA čolnom skozi označeno veleslalomsko progo. Zmagovalca ne da najboljši, temveč srednji čas.
Šestdeset dvojic, med njimi tudi tri ekipe iz Hrvaške, se je usmerilo na štart proge, za katero ne bi mogli reči, da je bila težka.

Prav nasprotno, po njej se je dalo vijugati v širokih lokih, le nekaj zavojev po spodnji, oziroma edini, prelomnici je bilo potrebno odpeljati bolj pazljivo. Posebnih nesreč ali padcev ni bilo, le kolega iz postaje GRS Jezersko je med smuko izgubil smučko, pa je šlo tudi brez nje.

Medtem ko smo snedli domačo kranjsko klobaso, je tekmovalna žirija seštela rezultate 7. tekmovanja v vožnji AKIA, lanska zmagovalca iz sestava Bohinj 4 sta se zavihtela na tretje mesto, srebro je pripadlo veteranoma posadke Kamnik 1, največji aplavz in iskrene čestitke pa sta poželi članici dvojice Bohinj 1 Mojca Odar in Katarina Čufer. Tokrat prvič je šel prehodni pokal, skupaj z glavno nagrado, v popolnoma ženske roke, kar je seveda vredno vsega spoštovanja.
Besedilo in fotografije: Boštjan Fon

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti