Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezanje za vse

Mednarodni projekt, s katerim so se združile planinske zveze Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovaške in Slovenije

Mednarodni projekt Plezanje za vse, pri katerem so moči, ideje in izkušnje združile planinske zveze Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovaške in Slovenije, je sofinanciran s strani Evropske komisije, programa Erasmus+: Sport, Youth and EU Aid Volunteers.
Cilj projekta je spodbuditi ‒ predvsem mlade ‒ k aktivnejšemu ukvarjanju s plezanjem, alpinizmom, planinstvom in drugimi povezanimi športi ter nadgraditi mednarodno sodelovanje med državami.
Ključna aktivnost so mednarodne izmenjave. Prva je bila jeseni 2016 v Adršpachu na Češkem, naslednja junija 2017 v Visokih Tatrah na Slovaškem, oktobra 2017 je bilo srečanje v Paklenici na Hrvaškem, zdaj bo gostiteljica Slovenija, jeseni sledi sklepno dejanje v Italiji.

Planinska zveza Slovenije teden plezanja za vse organizira med 5. in 11. marcem 2018 v Planici s poudarkom na zimski alpinistični dejavnosti. Srečanje 90 udeležencev iz šestih držav bo priložnost za izmenjavo in nadgrajevanje znanja, iskanje idej za dodatno približanje plezanja in planinstva širši javnosti ter predstavitev slovenskih gora, znanja, tehnike in uspehov tujim alpinistom.

Večina alpinistične dejavnosti je načrtovana v gorah nad Planico, v sredo, 7. marca, pa bo delavnica turnega smučanja, ki jo bo v sodelovanju s podjetjema Dynafit in Elan vodil vrhunski alpinist Davo Karničar, strokovni sodelavec PZS in gorski reševalec Matjaž Šerkezi pa bo izvedel plazovno delavnico.

Vir: PZS.si  

 

1 komentarjev na članku "Plezanje za vse"

Franci Savenc,

Umaknil (obisk 197) iz zadnjega dela: "Veseli bomo, če se nam pridružite ob 10. uri pred Nordijskim centrom Planica.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo za potrditev udeležbe najpozneje do torka, 6. marca, do 12. ure na pr@pzs.si.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46064

Novosti