Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hitrostni

Turni.si: ... vzpon na Tromejo navdušil

Letos je bil na avstrijski strani Tromeje organiziran že tretji nočni vzpon po smučišču s turnimi smučmi, prvič so se jim v vzpenjanju pridružili še tekači.
V petek, 23. februarja, zvečer se je dobrih sedemdeset tekmovalcev zapodilo proti cilju 750 višinskih metrov višje. Tekme se je udeležilo tudi šest tekmovalcev iz Slovenije. Navdušila nas je odlična, predvsem prisrčna in gostoljubna organizacija tekme ter zelo lepa, precej razgibana trasa v dolžini dobrih treh kilometrov. Vremenske razmere so bile blizu idealnih, če odmislimo meglo, nekaj vetra in sneženje v zgornjem delu proge, vendar je bil oprijem kož ves čas odličen, temperature ravno pravšnje, da nam je bilo ob intenzivnem miganju v dresih bolj ali manj toplo, zeblo nas je le tik pred štartom, česar pa smo že vajeni.

Letos je absolutni zmagovalec postal domačin Niklas Kröhn s časom 32:53. V njegovi, veteranski kategoriji sta mu sledila Silvio Wieltschnig (33:12) in Bruno Lemberger (34:47). Marijan Tepina (TSK Olimpik) je s časom 43:15 osvojil 16. mesto, Igor Cvelbar (AAO) je bil s časom 53:26 triindvajseti.

V članski kategoriji je bil najhitrejši Italijan Giuseppe Della Mea (33:17), sledila sta mu Stefan Wernig (33:25) in Michael Steiner (34:06). Letos naš najhitrejši tekmovalec je bil Aljaž Kolar (TSK Lima), ki je s časom 36:35 osvojil 11. mesto med člani, malo za njim je tekmo končal Robert Pritržnik (TSK Lima) s časom 38:14 in na 13. mestu.

Aljaž Kolar je po tekmi za Turni.si napisal: »Super tekma, lepo organizirana, z odlično traso za tekmo v vzponu. Počutil sem se odlično, noge so bile prave, tako sem celoten vzpon držal lep tempo, proti koncu na ravninskem delu pa je ostalo še toliko moči, da sem lahko odšprintal do cilja, saj sva bila z enim od sotekmovalcev povsem izenačena. Lepa tekma, na katero se bom še gotovo vrnil

V ženski konkurenci je tako kot lani zmagala Cecilia de Filippo s časom 37:18, druga je bila Marita Kröhn (38:01), tretja Zala Zdouc (42:20). Špela Zupan (TSK Olimpik) se je s časom 45:19 uvrstila na 5. mesto.

Med tekači je zmagal Kurt Cottogni (41:16), drugi je bil Martin Gallob (44:17), tretje mesto pa je osvojil naš Duško Grabnar (44:35).

Pripravila Špela Zupan  
Vir: Turni.si  

24.02.2018
Hitrostni vzpon na Tromejo navdušil
Vsi rezultati


Najhitrejše tekmovalke


Najhitrejši veterani 

Najhitrejši člani

Foto: Turni.si

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti