Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razpis usposabljanja

OPP PZS: Planinstvo za invalide 

K udeležbi vabimo vse, ki želijo pridobiti znanje in izkušnje ali ju nadgraditi. Usposabljanje bo med 13. in 15. aprilom. 
Lokacija usposabljanja: Planinski dom na Uštah - Žerenku
Strošek usposabljanja: 40 €
Program: 19 ur strokovnih interaktivnih predavanj ter pohod s skupino invalidov/OPP.

Namen usposabljanja je opremiti strokovni kader z znanjem, da bodo na bazi inkluzije invalida kvalitetno vodili. Skozi usposabljanje bodo predstavljene klasifikacije različnih oblik invalidnosti, predstavitvi invalida kot bio-psiho-socialno strukturo, prilagoditev programa in vodenja izletov, pohodov ali tur. Program bo pomagal pri premagovanju začetnih korakov pri delu s planinci invalidi/OPP, tistim ki že delajo z invalidi pa k nadgradnji izkušenj in izmenjavi dobrih praks. Udeležence bo opremil z znanjem o različnih oblikah invalidnosti in s tem povezanimi specifikami pristopa in poznavanja zmožnosti posameznika. Usposabljanje jemlje za osnovo inkluzijo planincev invalidov in planincev neinvalidov. Poudarja prednosti, ki jih občutijo planinci invalidi/OPP, da zmorejo tudi oni na svoj način in v svojem tempu doseči vrh in zaužiti uspeh.

Na usposabljanje se lahko prijavi vsak, ki ga zanima delo z invalidi/OPP. Usposabljanje bo potekalo tri dni, dva dneva bosta posvečena teoretičnemu delu, en dan pa izvedbi pohoda. Ob zaključku usposabljanja bo izvedeno tudi pisno preverjanje znanja.

Prijavnice pošljite na ds-drugacni@pzs.si do četrtka, 15. marca.
Najmanjše število udeležencev za usposabljanje je 15, največje pa 25.

Vsak udeleženec bo pridobil kompetence in znanja, ki jih bo lahko uporabljal v vsakdanjem življenju in ga bodo bogatile.

Udeleženci usposabljanja bodo imeli še dodatno in specifično znanje o integraciji, o medsebojnih razlikah, ki jih lahko uporabijo kot prednost skupine, o pristopih in metodah dela. Znali bodo poiskati prednosti, tisto kar planinci invalidi/OPP zmorejo in smejo, tisto pozitivno, v čemer je posameznik lahko uspešen in na ta način doživi zadovoljstvo skozi napor, ki je osnova za občutek sreče, za občutek trajne sreče.

Izkušnja biti drugačen in biti z drugačnimi, biti enak med drugačnimi, z invalidi in neinvalidi bogati vse v skupini, saj z razumevanjem, sprejemanjem in spoznavanjem invalidov/OPP mnogo bolje razumemo sebe, se lažje sprejemamo in spoznamo. Družba, ki prepozna invalide/OPP kot kompetentne, je boljša, razumevajoča družba in družbeno odgovorna.

Delovna skupina
Planinstvo za invalide/OPP

07.02.2018
Razpis usposabljanja Planinstvo za invalide/OPP

DOC Prijavnica 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti