Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Švajc

AK Slovenj Gradec: Sneg naletava, kot da bo letos še res prava zima pri nas, mi pa z Valterjem direkt skoz “ta vlke cote” snega proti Švici, proti Chironicu.

Avtocesta proti primorski. Vmes nas je blo že res malo strah, a bomo sploh lahko prišli skoz Slovenijo, ker prometna obvestila o zastojih in zdrsih s ceste so bla bol pogosta na radiu kot pa refreni pri muziki, ki smo jo poslušali.
Klančniku se mudi.

Oddahnili smo si takoj, ko smo prečkali mejo z Italijo, ker tam nas je čakala suha cesta, brez snega, poln tank in težka noga šoferja.

V glavnem, po skoraj devetih urah smo se le uspeli pripeljat do Chironica, kjer nas je čakala druga polovica zasedbe “Shoedoctor connection”, njim se je bolj elegantno in bolj hitro uspelo zmuznit iz Slovenije, tako da so nas čakali kakšno uro.
Mrzlo jutro 
 
Hitro smo skupaj naredili plane za sobotni dan in se zavili v tople spalke. Zjutraj smo se po konkretnem zajtrku kr hitro zapodili med bolderje in že začeli brusit blazince na švicarskem granitu.

Plezali smo cel dan, kolikor je bilo mogoče, saj so bile razmere skoraj idealne, res je dobro držalo, tudi če sam nisi mogel več držat, te skor skala ni spustla.

Mrzli v Souvenir

Zvečer smo si prijetno utrujeni pripravili gurmansko večerjo prebranac, golaž, njoki, klobase, tk da se je po dolgem cajtu zgodlo to, da se nobenmu ni dalo več palačink pečt.
Malo je že začelo stiskat, ker sonca ni blo že en čas, tako da smo kar vsi zaktivirali “slonjo nogo”, da smo lahko še spili kakšno pivo, se pogovarjali o zrcalnih slikah in lomljenju časa ter delali plane za nedeljo, tako obetavne, da bi si mislil, kot da še nobeden danes ni nič plezal.

Jutro je pokazalo svoj pravi jaz. Počasi smo se privlekli iz šotorov in iz kombijev. Prejšnji dan se je kar v redu poznal na “musklfibru”, ki ga je vsak mel na drugem koncu.

Vasica Chironico   

Zvečer nas je na koncu že res malo zeblo, da pa je blo res mrzlo čez noč, so pa pokazali zmrznjeni “kanistri” vode in zmrznjena jajca, tak da se je froštik kr en cajt mogo kuhat. Še doro da nam pir ni zmrznil.

V nedeljo smo se podali plezat v Centralca, New Age in Seire Moi Fort. Zaključili smo bolj zgodaj, saj nas je čakala še dolga pot domov, ki pa je minila več kot uro hitreje kot pot tja.

Klančnik v The shield 

Meli smo se noro fajn in še ponovimo!

Švajc zasedba: Dejan Gašič, Miha Dvoršak, Rok Klančnik, Primož Arh, Nejc Marzel, Miha Jazbec, Tomaž Žužel, Barbara Šober, Nina Faganel.

05.02.2018 Švajc, Švajc, Švajc
 

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti