Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Galetovc

Turni klub Gora/Razmere: Blani so organizirali še eno prijetno hribovsko srečanje - 22. zimski pohod | Galetovc 05.02.2018

V ta visokih gorah in tudi sicer je veliko snega in se je zaradi varnosti treba ozreti po drugih lepih in zanimivih ciljih. Blani so organizirali še eno prijetno hribovsko srečanje - 22. zimski pohod na Galetovec nad Bohinjsko Belo. Izjemno razgledišče in v danih razmerah hvaležna in danes prelepa tura.

Včeraj težko pregaženo s Podlaklanca (pri vojašnici) na Bohinjski Beli preko planine Za Jamo mimo pastirske koče v Ivovcu na vrh.

Sam sem se podal s Pokljuke - po ravnem po gozdnih cestah preko planin se s ta širokimi turnimi smučmi se udira krepko čez koleno. Naporno. No tam pod vrhom se gazi nekako združijo in čudovit dan kliče na vrh.
Po gazi z Bele je prišlo skoraj 50 ljudi, velika večina peš, s krpljami, nekaj nas je bilo s turnimi smučmi, dva mladinca pa z "laufarcami", s katerimi sta tudi odpeljala v dolino - vsaka čast! Snega je veliko, izven gazi sploh ne gre. Da se pa smučat z vrh vse do gostilne pri Batišt na Beli! Domačim organizatorjem hvala za vse, enkraten dan pa smo si naredili vsi zbrani!
Martn 

GALETOVEC (IGOR, 04.02.2018)

Po večdnevnem sneženju,nisem vedel kam bi se dal.Pa sem vprašal strica Googla,pa mi je priporočil Galetovec.Zaradi njega sem šprical jutranji hokej ob 6.30.Zaradi nevarnosti plazov,je bil start prestavljen k gostilni Batišt.Po par stotih metrih pešadije,smo zavili na gozdno cesto in takoj vpregli pse.Kmalu je pot s ceste zavila naravnost navzgor,toda psi se niso dali.Nek na sredi do prve planine je mal zafrknjeno,samo ne za gor,za dol,upal sem da bo kdo spuro naredil po cesti.Sneg se je z višino vidno debelil in gaz je bila zmeraj bolj globoka.Bila je res zimska idila in po počitku na vrhu smo še dobili medalje v pastirski koči.Res lep turni smuk,do zadnje planine v glavnem spust po gazi,sem hotel po cesti pa se je s smučmi udrlo do kolena.Gaz je večkrat prčkala cesto in tam nekje na sredi je zanamec urezal špuro po cesti, in izognil sem se ozkega grabna,od tu je veselo brzelo do izhodišča.Hvala za špuro,če se kje srečava me pocukaj za rokav,dobiš pivo.Pa hvala BLANOM,za res lepo gaz,vsaka vam čast!

GALETOVEC (IGOR, 04.02.2018)

Pozdravljeni! Sem pozabil priložiti slike, pa hoče ta stric več besedila, zato bom še malo nakladal.
Vse je že v glavnem napisal Martn, sta pa me njegova lavfarja prehtela na cesti navzdol in sta rekla da je Martn špuro potegnu, no pa si zaslužu pivo. Lp Igor


Galetovc (Domen, 05.02.2018)

Galetovc po Galetovcu.
Po vikendu, v katerem sem se pošteno nagazil, sem si za začetek tedna zaželel nekaj, kjer se zagotovo ne bom. Od avta do vrha na smučeh, po trdi, a ne preveč ledeni špuri.
Na travnikih v zgornjem delu tanka skorjica, ki pri smučanju niti ne bi bila preveč moteča, je pa predstavljala dodaten zaviralni faktor. Tako kako drugače, kot po ali tik ob pristopni/odstopni špuri (dejansko si tu sedaj bolj smučarji "sposojamo" peš špuro, kot obratno) navzdol grede ni šlo. Malo smešna situacija, saj po celem bolj kot ne ni šlo nikamor, v špuri je pa zaradi zamrznjenosti še preveč letelo. Spodaj sem se poslužil najbolj smiselne variante, ceste, da me dostavi v dolino, kjer sem na zadnjih dveh travnikih ujel še nekaj najbolj užitnih zavojev, kjer je mestoma skorja celo držala. Skoraj bi lahko dejal, da je ta tura trenutno bolj smiselna peš, kot pa na smučeh. Skoraj ...

04.02.2018
Razmere 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti