Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Seja UO

prvič v novih prostorih Planinske zveze Slovenije: Ljubljana, Ob železnici 30 a

Upravni odbor PZS se je na 19. seji sestal 25. januarja že v novih prostorih PZS v Ljubljani

Prisotnih je bilo 19 od 23 članov upravnega odbora, kar je skoraj 83-odstotna udeležba. Zbrani so si uvodoma ogledali nove prostore na naslovu Ob železnici 30 a, ob čemer je predsednik Bojan Rotovnik izpostavil željo, naj ne bi bili le novi sedež organizacije, ampak z organizacijo čim večjega števila aktivnosti tudi dom slovenskih planincev.
Svečano odprtje in dan odprtih vrat PZS bosta 27. februarja ob 125. obletnici ustanovitve Slovenskega planinskega društva.

Na seji sta bila prisotna predstavnika GIZ pohodništvo in kolesarjenje. Direktor Marko Lenarčič je orisal njihovo promocijsko dejavnost na mednarodni ravni, generalni sekretar PZS Matej Planko pa je predstavil načrte o sodelovanju GIZ in PZS. Predsednik skupščine GIZ Ivan Hribar in predsednik PZS Bojan Rotovnik sta podpisala dogovor o sodelovanju.

Uvodoma je bil potrjen zapisnik 18. seje, predstavljene so bile aktivnosti PZS od pretekle seje, informacije o ustanovitvi Evropskega združenja planinskih organizacij in aktivnosti PZS pri obnovi planinske koče na Korošici.

Podano je bilo soglasje k imenovanju selektorjev obeh državnih reprezentanc v športnem plezanju – selektor članske reprezentance je ostal Gorazd Hren, selektor mladinske pa Anže Štremfelj. Z njima in načelnikom Komisije za športno plezanje PZS Alešem Pircem je predsednik Rotovnik podpisal pogodbo za naslednje štiriletno obdobje.

UO je potrdil podrobni finančni načrt PZS za leto 2018, podano je bilo soglasje k vsebinskim načrtom komisij in sprejet podrobni vsebinski program dela za leto 2018. Predsednica Volilne komisije PZS Antonija Valenčič je podala informacijo, da se bo na skupščini PZS glasovalo za enotno kandidatno listo v sestavi: predsednik PZS Jože Rovan ter kandidate za podpredsednike Mira Eržena, Ireno Mrak, Romana Ponebška in Martina Šolarja.
Do 5. februarja volilna komisija zbira prijave kandidatov za člane upravnega in nadzornega odbora ter kandidate za predsednike meddruštvenih odborov PD za mandatno obdobje 2018–2022.

Člani UO so potrdili osnutek sprememb in dopolnitev Statuta PZS in pooblastili Odbor za pravne zadeve PZS, da po javni razpravi, ki bo trajala do 28. februarja, pripravi končni predlog sprememb in dopolnitev, ki se bo obravnaval na skupščini PZS 21. aprila 2018. Prav tako so potrdili prvo poročilo delovne skupine za analiziranje predlogov alternativnih virov financiranja društvene dejavnosti.

Člana Programskega sveta PUS Bavšica Vanja Blažica in Uroš Kuzman sta predstavila delovanje Planinskega učnega Bavšica v letih 2010–2017 ter Gospodarski načrt PUS Bavšica in Dolgoročni vsebinski načrt in načrt investicij v PUS Bavšica 2018–2027, UO je potrdil oba dokumenta.

Član uredniškega odbora Dušan Škodič je opisal zadnje desetletje Planinskega vestnika, čas velikih sprememb za to najstarejšo slovensko revijo, ob skorajšnji 123-letnici izdajanja pa se revija seli na novo spletno stran planinskivestnik.pzs.si, kjer je dostopen tudi celoten digitalni arhiv revije.

V planinsko organizacijo so bila sprejeta tri nova društva: Ambifija, društvo za športe v naravi, iz Medvod (mentor PD Vrhnika), Plezalni klub Žirovnica (mentor PD Radovljica) in Društvo za razvoj turnega smučanja iz Preddvora (mentor PD Tržič). V PZS je zdaj včlanjenih 290 društev in klubov.
UO je dal soglasje k spremembam in dopolnitvam Pravilnika vodnikov PZS, ki ga je 25. novembra 2017 sprejel zbor vodnikov PZS.

Za konec so bile podane informacije o delovanju slovenske planinske skupine v Porabju ter sprejet predlog predsednika, da PZS skupaj z nekaterimi drugimi nevladnimi organizacijami državi poda pobudo za spremembe Sistema vpisa društev v Register dejanskih lastnikov in za spremembe predloga novega Zakona o spodbujanju razvoja turizma.

Zadnja seja UO PZS v mandatnem obdobju 2014–2018 bo 15. marca v Ljubljani.
Manca Čujež
Vir: PZS.si

5 komentarjev na članku "Seja UO"

Igor Pavlič,

http://www.pvkazalo.si/home.asp in v okence na desni vpiši Šegula.


Dušan Škodič,

Na novem linku - https://planinskivestnik.pzs.si/ desno v arhiv vpišite šegula.

Izpiše 753 neprečiščenih zadetkov

Za več klik zgoraj na - Več rezultatov

Na novi strani, ki se prikaže, je možno tako kot prej uporabiti Filtriraj rezultate z dodatnim pojmom, ki ga vpišete v okence

Imate pa med obema okencema še možnost Napredno iskanje, kliknite nanj in se odprejo še dodatne možnosti, lahko filtrirate samo določeno zvrst objave, goro, soavtorja itd ...

Od začetka žal nobena stvar ne dela idealno, ugotovitve se sproti sporočajo informatikom.


Marjeta Štrukelj,

Iskreno upam, da bo iskalnik vsebine PV še kdo komentiral z menoj. Vem, da sem stara nerodna uporabnica spletnih strani, a vseeno prosim odgovor:

Želela sem preveriti, kaj vse je v PV objavil cenjeni g. Pavle Šegula. V kolikem času in na kakšen najbolj racionalen način bi to izvedela?

Priznam, da me je tudi stari iskalnik večkrat motil, saj je poleg iskanega pojma navrgel obilo »slame«, se pravi tega, kar v danem trenutku ne potrebuješ, pa vendar: med slamo si našel vse, kar si iskal. Izločanje neiskanih pojmov s starim programom mi je sicer vzelo debelo uro časa, a na koncu imam seznam objav g. Pavla Šegule, vključno s seznamom člankov o g. Pavlu Šeguli. Žal pa ob izdelavi seznama »s krampom« izgubim direktne povezave do njih, kar pred leti ob izdelavi drugih seznamov z enakim krampom ni bil problem.

Povejte mi, kako in v kolikšnem času z novim programom to uspe vam oz. avtorju programa? Po pravici povedano, se z novim programom jaz niti ne znam lotiti naloge. Menim, da bi malo več informacij oz. navodil koristilo še komu drugemu.

Ker bo v naslednji številki PV napovedan poudarek na zgodovini, menim, da je moje vprašanje na mestu. Upam, da vse delo ne bo končalo tako kot stari zapisi na forumu PZS.


Marjeta Štrukelj,

Iskrena hvala tako g. Pavliču (na ta način sem tudi sestavila seznam in brisala neustrezne rezultate), kot seveda g. Škodiču. Večkrat sem poskusila, pa tistih "več rezultatov" ni in ni bilo, pokazal mi je samo izbiro, v katero sem lahko vnašala dodatne podatke. Zdaj vidim celotni rezultat in.... kaj naj rečem: se posipam s pepelom!

Zakaj prej ni delovalo, ne vem in ni pomembno. Še enkrat hvala za pomoč in... dobro je vztrajati, samo tako prideš do rezultata.


Marjeta Štrukelj,

Sem še malo testirala in občasno ponovno javlja: "(velik rdeč trikotnik s klicajem) Ni zadetkov za iskani pojem. Poskusite ponovno ..."

Pri ponovnih poskusih pa deluje. Samo v vednost. Lep pozdrav.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti