Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mina Markovič

Primorske novice/Šport - Helena Race: ... znova najboljša

Za naj športnico in športnika Krasa in Brkinov za leto 2017 so razglasili plezalko Mino Markovič in voznika vprege Miho Tavčarja. Naj športni klub je postal Nogometni klub Tabor Sežana. Posebno pozornost so na prireditvi v torek zvečer v Hrpeljah namenili tudi Božu Draganu, ki si je za življenjsko delo prislužil častno listino, in Elvisu Mihaliču, invalidu, ki igra košarko na vozičku.

HRPELJE ► Mina Markovič je naslov najboljše športnice Krasa in Brkinov prejela že za leto 2016 in ga je v letu 2017 ubranila. To ji je uspelo, ko je postala evropska podprvakinja v težavnostnem plezanju in osvojila šesto mesto v svetovnem pokalu v težavnostnem plezanju. Miha Tavčar pa je nagrado prejel, ker je na svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg v Lipici s svojimi lipicanci postal svetovni prvak v maratonu in s tem dosegel največji slovenski uspeh v konjeništvu. Najboljši športni klub je Nogometni klub Tabor Sežana; njegovi članski ekipi se je uspelo uvrstiti v drugo slovensko nogometno ligo.

Nagradili so delo Boža Dragana

Predstavniki vseh štirih kraško-brkinskih občin in njihovih športnih zvez so častno listino podelili Božu Draganu za življenjsko delo razvoja športa ter za ustanovitev Malega kraškega maratona, ki ga bodo letos priredili že 18. leto zapored. Mlade je za šport navduševal kot učitelj v šoli v Komnu, na srednji šoli v Sežani, nato pa še kot direktor Zavoda za šport Sežana. Njemu gre zasluga za uveljavitev kraških rekreativnih blagovnih znamk, kot so Mali kraški maraton, Tekaški pozdrav jeseni na Krasu, S kolesom po Krasu, S kolesom na teran in pršut, so zapisali v utemeljitvi nagrade, ki pa je Božo Dragan v Hrpeljah ni mogel prevzeti zaradi bolezni.

Plakete za najboljše športne dosežke v lanskem letu so prejeli strelec Jože Čepar, skakalec v višino Axel Luxa, Jan Luxa, ki tekmuje v troskosku, triatlonec Aleš Suhadolnik in članska ekipa Balinarskega kluba Hrast Kobjeglava-Tupelče. Jubilejne zlate plakete za več kot 30 let dela v športu so prejeli rokometna sodnika Nenad Krstić in Peter Ljubič ter Zdenko Benčič in Žarko Fabjančič. Srebrno plaketo si je za 20 let dela v športnem novinarstvu na območju Krasa in Brkinov prislužil novinar Primorskih novic Rok Maver.

Priznanja so prejeli še karateistka Nika Frank, gorski tekač Simon Strnad, rokometašica Alessia Udovič, članska ekipa NK Jadran Hrpelje-Kozina (HK), članska ekipa RD Škerjanc-Jadran HK, ženska članska ekipa Jadran Bluemarine HK in Karate klub Samurai Sežana.

Pomoč za nakup športnega vozička

Med mladimi je najperspektivnejši športnik (tako kot lani) postal rokometaš Domen Makuc. Priznanja pa so prejeli še balinar Gašper Povh, plezalka Lina Funa, karateista Nika Pirjevec, balinar Jaka Štremfel, plavalka in triatlonka Nika Tominc, rokometna ekipa starejših dečkov OŠ Hrpelje in rokometaš Tadej Kljun.

Priznanje za dosežke v športu invalidov so podelili Elvisu Mihaliču iz Hrpelj za izjemne rezultate v košarki na državnih prvenstvih in za njegovo igranje v članski reprezentanci. 21-letni Elvis Mihalič, ki ima od rojstva okvarjeno hrbtenico in živčevje in je zato na invalidskem vozičku, trenira košarko šest let, zdaj pa zbira denar za nakup specialnega športnega vozička. Pri tem mu bo pomagala tudi donacija pokrovitelja Andreja Prunka, ki mu je izročil ček za 500 evrov. 

25.01.2018


Skupinska fotografija nagrajenih športnikov Krasa in Brkinov. Foto: Zavod za šport Sežana 


Andrej Prunk (levo) je donacijo 500 evrov predal Elvisu Mihaliču, ki bo prispevek namenil nakupu vozička, prilagojenega igranju košarke. Ob njem so na odru še županja Saša Likavec Svetelšek, slikar Simon Kastelic in župan Davorin Terčon.
Foto: Helena Race

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti