Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vincekov pohod

Večer, Podravje - Slavica Pičerko Peklar: … v Podgorcih. Od Podgorcev čez Cvetkovski vrh, s postankom v Sodincih in Vičancih ter nazaj v Podgorce …

… se je sredi sobotnega dopoldneva podalo blizu 150 pohodnikov, udeležencev 15. Vincekovega pohoda, ki ga organizirajo člani tukajšnjega turističnega društva.

"Bilo nas je včasih že več kot 400, ki smo prehodili slabih 10 kilometrov dolgo pot, danes pa je pred nami en prav posebej lepi dan, ko bomo okušali vina naših vinogradnikov, se okrepčali z domačim kruhom, zaseko in lükom, po povratku, to bo tam okoli 15. ure pa se bomo vsi okrepčali še s kislo juho, ki jo bodo v tem času pripravile članice našega društva," je še pred začetkom pohoda povedala Natalija Volmut, predsednica Turističnega društva Podgorci, ki deluje že 42 let in je znano po številnih dogodkih, povezanih z letnimi časi.
"Danes teh naših brajd s štirimi trtami šipona ne bom obrezal, ni še čas za tak rez, je pa res, da so zdaj dnevi, ko naj bi odrezane rozge, ki jih damo v vodo pokazale, kakšna bo letošnja letina grozdja," je zbrane pozdravil Janko Marinič, oskrbnik trte, ki so jo pred dvema letoma posadili pred vaškim domom, šolo in vrtcem. "Prišli smo iz Slovenskih Konjic, že četrtič, šestnajst nas je, ki se že veselimo druženja z vedno prijaznimi in radodarnimi domačini,"se je pohoda veselil Drago Reberc, član konjiškega planinskega društva, ki pa ga s Podgorčani povezujejo tudi sorodstvene vezi.
Domačinom se na poti, ki vodi od Podgorcev po okoliških goricah, travnikih in gozdu, radi pridružijo stari znanci pa tako skupaj okušajo dobrote tukajšnje zemlje.Šestnajst planincev iz PD Ožbalt – Kapla se Vincekovega pohoda v Podgorcih udeležuje že več let, ker je, kot je povedala nasmejana Marta Prah: "Na ormoškem koncu vselej veselo, za nas, ki prihajamo s koroškega konca pa še toliko lepše, saj doma pač ne hodimo med vinogradi."

Tekst in foto:
Slavica Pičerko Peklar

Vecer.si 22.01.2018
15. Vincekov pohod v Podgorcih

 Rozga napove letino

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti