Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kladivo

TkG/Razmere - M&M: Z avti smo pripeljali dve serpentini pod razcep ...
                                     ... vse usrano od plazov

Kladivo (Marijana_&_Marko, 18.01.2018)

Z avti smo (Bor, Jaka, Simon in drugi M) pripeljali dve serpentini pod razcep ceste Kofce - Pungrat. Ker smo bili tudi mi brez kapitana, ki bi v primeru ritenskega drsenja tiščal žlajfe, pred nami pa še celo življenje ... No, resnici na ljubo je pred piscem samo še boljša polovica življenja.

Po zasneženi cesti do mesta, kjer se začne dooooolga in duhamorna kot gladina mirnega morja ravna prečka. Tu pa levo po kolovozu in po bolj ali manj neporaščenih pobočjih do vznožja Kladiva. Bližnjica, ki jo priporočamo tudi najbolj eminentnemu turnemu smučarju.

Pogled na pobočja sicer ni bil glih majka, ker je bilo vse usrano od plazov - le normalka Kladiva (zahodno od vpadnice) je bila plazovno še nedotaknjena. Snežna odeja je sicer stabilna, šibka točka je "le" stik s travo in ob primernih (temperaturnih) pogojih se lahko odpelje še kakšen talni plaz.

Orkanski veter na vrhu nas je hitro spodil na smuči, smuka po nekaj cm novega snega na trdi skorji, pa nad pričakovanji ob vzponu. Celo tako dobro je bilo, da je bolj zagnana polovica moštva še enkrat šibala na vrh, bolj natančno na prvo glavo zahodno od vrha. V drugo je bilo smučanje baje še boljše. V okviru bližnjice do ceste je šlo solidno, po cesti do avta pa pričaka še nekaj manjših skalnih min.
Ocena je simbolična in morda ne odraža dejanskega stanja.
 

Kladivo - dopolnilo (Marijana_&_Marko, 18.01.2018)

Opozorili so me, da sem bil hudo površen. Popravljam in dodajam:
1. Ta boljše fotke so od Jaka.
2. Drugi spust je bil s prve glave VZHODNO od vrha Kladiva.
3. Na www.turni-klub-gora.si/Gora/ocenjevanje.html so objavljene naj fotografije meseca za obdobje november-december 2017.

Začetek zimske sezone je bogat ne samo s snegom, temveč tudi z odličnimi fotografijami dopisnikov na Trenutne razmere. Tisti, ki ste tokrat izpadli iz prestižne deseterice, se potrudite do naslednjič. Nagrade bodo tudi to sezono super!

18.01.2018

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti