Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tretja tekma

evropskega pokala v lednem plezanju je bila od 11. do 13. januarja v Champagny-en-Vanoise (Francija)

Za razliko od prvih dveh tekem - v Domžalah in Bratislavi - je bila tekmovalna zasedba v Franciji drugačna, pravzaprav popolnoma enaka, kot bi gledali polfinalne svetovnega prvenstva, saj so nastopili tudi Korejci, razširjena ruska zasedba, Iranci in še nekaj drugih neevropskih narodov, od evropskih tekmovalcev pa sama elita. Razlog za to je prihajajoči začetek svetovnega pokala in tekmovalci so očitno francosko tekmo vzeli kot ogrevanje pred največjimi tekmami, ki sledijo že naslednji teden v Švici in Italiji.

Tako močna zasedba pa je bila odlična priložnost za slovenske tekmovalce, da se preverijo med svetovno elito. V Francijo so odpotovali Maja Šuštar (AO Domžale), Jaka Hrast (AO Domžale) in Edvin Nepužlan (AO Železničar). Edvin je jutranje kvalifikacije odplezal kot prvi od naših tekmovalcev, po odličnem spodnjem delu ga je na sredini ustavil izredno dolg gib, kar mu je na koncu prineslo zadovoljivo 22. mesto. Jaka je s tem gibom z lahkoto opravil, v stropu zgornjega dela pa se je začel zapletati in iztekel se mu je čas, dober nastop pa ga je popeljal v večerni finale. Maja je s spodnjim delom smeri opravila tekoče in razmeroma hitro, njen nastop pa se je nepričakovano končal v zgornjem delu smeri ob zdrsu cepina, kar pa je bilo prav tako še dovolj za uvrstitev v finale.

V finalu za slovenska tekmovalca ni bilo bistvenih sprememb. Šuštarjevi se je iztekel čas na selektivnem oprimku, na katerem je svoj nastop končalo kar precej tekmovalk, kljub doseženi enaki višini jo je boljše uvrstitve torej stal preslab kvalifikacijski nastop. Hrast se je dobro boril s previsnim osrednjim delom smeri, sočasno s pretečenim časom pa so mu tudi pošle moči. Oba slovenska finalista sta na koncu zasedla 13. mesto.

Pri ženskah je zmagala Rusinja Maria Tolokonina pred Italijanko Angeliko Rainer in Švicarko Petro Klingler, pri moških pa Francoz Louna Ladevant pred Rusoma Nikolajem Kuzovlevom in Maximom Tomilovim.
Vir: PZS.si

PZS: ponedeljek, 15. januar 2018, ob 15. uri

Jaka Hrast, Maja Šuštar in Edvin Nepužlan
Foto Mario Musulin in Jaka Hrast

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti