Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 16.01.2018

Grape, SMAR,...

V začetku preteklega tedna je otoplitev z dežjem segla visoko v gore in ponovno spremenila razmere v stenah. Ponekod so te postale odlične. Dežju in sneženju so sledili lepši dnevi, ki jih je marsikdo izkoristil za obisk snežnih smeri zmerne težavnosti. 

V Mali Rinki je 12. januarja Denis Arnšek (AK Črna) s soplezalcem preplezal Celjsko smer (IV/3, AI4, M4+, 350 m). V smeri sta imela odlične razmere. Neprijeten je bil le zadnji del smeri zaradi nepredelanega snega in opasti. Dobre razmere so bile 14. februarja tudi v Vzhodni smeri (IV/III, 350 m).  Matej Balažic in Blaž Navršnik (oba AO TAM) sta jih komentirala kot ˝skoraj kičaste˝. Matej je dan prej v Turski gori z Juretom Viličnikom plezal še Smer Franca Jožefa (IV/4, 200 m). V Šplevti pri Kriških podih sta člana AO Cerkno preplezala Bogovsko grapo (90/70°, IV-, sneg do 50°, 600 m). Tudi onadva sta pohvalila razmere. Nekaj prediranja sta namreč imela le v zgornjem delu smeri. Plezane so bile tudi smeri nad Vršičem, v Begunjščici, v Mrli gori, Teranovi v Dolgem hrbtu in Lanežu. Tudi ledu se še vedno kaj najde. Preplezan je bil Damoklejev meč, čez katerega je šlo že več navez.  

SMAR v Maroku

SMAR-ovci so novembra lani plezali v Maroku. Za zaključno akcijo so obiskali Taghio in okoliške gore. Akcije so se udeležili Sara Jaklič (vodja akcije), Marija Jeglič (pomočnica vodje), Anže Klarič, Matija Volontar, Andrej Jež, Žiga Oražem, Jernej Ortar in Aleš Česen. Plezali so smeri med 100 in 800 metri višine ter težavnosti do 7b+. Več ...>

Srečno!

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

   

   

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti