Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bogomir Soban,

Primorske novice: ... prejemnik prostovoljske plakete olimpijskega komiteja

AJDOVŠČINA ► Bogomir Soban, Mirko, kot ga poznajo planinci in prijatelji, je več kot 30 let član Planinskega društva Ajdovščina. Vestno opravlja različne naloge, nikoli ne vpraša po plačilu za čas, ki ga zanje žrtvuje, vedno je pripravljen priskočiti na pomoč v društvu in okolici. Sodeluje s šolami, organizira pohode za člane mladinskega odseka PD Ajdovščina.
Miklavžev pohod, katerega pobudnik in organizator je, je postal že tradicionalen. Pomaga pri vodenju poletnih planinskih taborov. Mirko je vodnik Planinske zveze Slovenije; v hribe je peljal več tisoč pohodnikov. Že dolgo je tudi markacist, z njegovim čopičem so označene, očiščene in vzdrževane planinske poti in steze na območju društva, ki skrbi za več kot 100 kilometrov planinskih poti. Pripravil je tudi Krkino krožno pot, okrog Čavna in Kuclja, jo označil in skrbi zanjo.
Ob 110-letnici PD Ajdovščina je izpeljal obhodnico ter uredil zgibanko Ajdovska planinska pot, ki poteka po gričih in vrhovih, tudi manj obiskanih. Narava mu pomeni veliko, zato je varuh gorske narave in načelnik komisije za varstvo gorske narave pri PD Ajdovščina. Lani je spodbudil Četrtkove pohode za zdravje; vsak četrtek se zbere skupina, ki jo vodi po različnih zanimivih točkah v okolici. Je pobudnik Nočnega pohoda na Čaven in Božičnega večera na Golakih. V zadnjem mandatu je tudi podpredsednik PD Ajdovščina. Pomen in veličino njegovega prostovoljnega dela je prepoznal tudi Olimpijski komite Slovenije in mu podelil visoko priznanje, to je prostovoljska plaketa za leto 2017.

  09.01.2018
Bogomir Soban, prejemnik prostovoljske plakete olimpijskega komiteja

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti