Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje

Gorenjski glas - Karmen Sluga: ... mladih planincev v Lipnici

Na Osnovni šoli Staneta Žagarja Lipnica je lani potekalo prednovoletno srečanje mladih planincev Planinskega društva Radovljica. Teh je kar okoli 180, prihajajo pa z Osnovne šole Staneta Žagarja Lipnica, Osnovne šole Antona Tomaža Linharta Radovljica, Osnovne šole Frana Šaleškega Finžgarja Lesce in Vzgojnovarstvenega zavoda Radovljica.

Kot je povedala načelnica mladinskega odseka Mojca Brezovec, je radovljiški odsek mladih planincev med največjimi v Sloveniji. Prihodnje leto bodo obeležili že 60-obletnico delovanja.

Otroci iz vrtca ter prvega, drugega in tretjega razreda so si na prireditvi najprej ogledali uprizoritev Levstikove pravljice Kdo je napravil Vidku srajčico, katere sporočilo je skladno z načeli, ki jih mladim planincem privzgajajo vodniki: rad imej živali in cvetlice. Nastopili so učenci lipniške šole pod mentorstvom Danijele Rakovec. Za glasbeno spremljavo je poskrbel Matjaž Kokalj. Starejši planinci pa so prisluhnili predavanju Rada Urevca z naslovom Življenje pod najvišjo goro sveta. Na koncu so mlade planince čakala presenečenja, ki so jim jih pripravile mentorice, in pogostitev.
Karmen Sluga 

  09.01.2018
SREČANJE MLADIH PLANINCEV V LIPNICI

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti