Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predsilvestrsko orodjarjenje

ŠAO - Andrej Juvan: Za ublažitev morebitnih silvestrskih ekscesov smo dan prej odkljukali še poslednjo akcijo leta sedemnajst.

Četrtkova navržena ideja je hitro prodrla med omizje in rezultirala v formiranju bande štirih. Destinacija: Znojile, hec: orodjarjenje.

Plezališče je situirano nad Zagorjem, pot do le-tega smo ubrali preko Marije Reke; nekje od petsto metrov naprej prične naraščati snežna idila, za zimski pridih je tako bilo poskrbljeno. Logistika ni zahtevna, stena se nahaja tik ob cesti in je usmerjena na jug, spočetka smo bili deležni še nekaj sonca, kasneje je zaprlo in pritisnil je mraz. Bilo je v stilu.

Moj prvi spoprijem s to panogo je prinesel nekaj lapsusov, med drugim mi je uspelo pozabiti pas. Dan je rešil Ervin Mlakar, ki je naredil ne najkrajši ovinek iz Trbovelj. Ker je bil na mestu zločina in ker je pravzaprav uredil plezališče, smo seveda navrgli še kakšno ali dve. Res lepa hvala, ne bo pozabljeno!

Operirali smo v rangu D4-D6, ekipa je pridno napeljevala, sam, v smučarskoskakalnem žargonu še v iskanju pravih občutkov, sem se prepustil lagodju topiča. Dan je hitro prešel, a je pri ‘orodjarjenju’ bojazen, da se ne bi naplezal, odveč.

Zaključili smo grofovsko (pri Grofu) in soglasno sprejeli sklep, še bomo praskali.

Srečnega in zdravega!

Ekipa: Jure, Julijan, Jernej, Andrej

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Predsilvestrsko orodjarjenje"

Franci Savenc,

prvotna galerija (ob enako nemogočem besedilu = na novcem PrtScr):

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti