Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Skupna tura

PK Idrija - Klara Kavčič: ... na Krn oz. epski vzpon, odisejada ali irman

V soboto, 23.12.2017, je bila skupna tura na Krn. Naše izhodišče je bila planina Kuhinja, s katere smo že zgodaj zjutraj strmeli v Krn, katerega smo nekaj ur za tem tudi epsko osvojili.

Pot nas je vodila iz planine Kuhinja čez napol zasnežene travnike nato pa kar po snegu navzgor. Kot tečajnica, sem bila zopet deležna mnogih nasvetov in priporočil, katerih sem bila zelo vesela (da ne izpadem tudi naslednjič kot mlečnozobi alpinistični zelenc. S cepinom in derezami, s katerimi sem se prvič učila hoditi, sem stopala po na videz enolični poti, a me je razgled zopet tako očaral, da se mi pot, za razliko od predhodnih informacij ljudi, sploh ni vlekla. Gore nikoli ne razočarajo, še posebej ne pozimi.
Že dopoldne smo dosegli vrh, pogumnejša skupina (Miha, Bojan, Žiga in seveda Dani) pa se je odločila za nadaljevanje poti čez Batognico in Srednji vrh. Miha je poročal: »Tam je Dani predlagal, da se spustimo po Levi grapi in njegovi ideji nismo nasprotovali. Ja no pot je bila teoretično dolžinsko res krajša, kakor jo je predstavil, ampak v spodnjem delu odmrznjen sneg na mokrih travah, 2-3 skokce, ni ravno botroval k hitremu sestopu, tako da so bili ostali primorani malo počakati na planini Kuhinja.«
In res smo tam čakali, se martinčkali na zahajajočem soncu in uživali v štrukljih in podobnem.

Ničesar nam ni manjkalo, vreme je bilo čudovito, celo prevroče (prisotna je bila inverzija). Udeleženci odisejade smo: Zlate, Manica, Simona, Mirjam, Mateja, Sara, jaz, Miha in Nejc, Žiga, Bojan, Sašo in Dani.

25.12.2017
Skupna tura na Krn oz. epski vzpon, odisejada ali irman
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti