Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje veteranov

V prijetnem, domačem okolju, v Mariborski koči na Pohorju, so se v soboto, 23. decembra, srečali planinci veterani iz društev MDO Podravja

Prišlo jih je le 14 iz štirih društev, a so se kljub temu imeli lepo. Pridružila sta se jim tudi predsednik Meddruštvenega odbora Igor Oprešnik in Špela Recer, predsednica PD Maribor Matica.

Špela Recer, ki je kot prava planinka prišla iz Maribora na srečanje kar peš, je med drugim povedala, da je bila ta planinska postojanka pred nedavnim obnovljena in da društvo skrbi tudi za kočo na Žavcarjevem vrhu na Kozjaku. Sicer pa Mariborska koča šteje že več kot sto let. Med vojno, v letu 1944, je pogorela, a so jo že v letu 1946 zgradili na novo.

Med veterani je bila tudi dr. Slavica Tovšak iz PD Jakoba Aljaža v Mariboru, ki je sicer tudi članica predsedstva Meddruštvenega odbora PD Podravja in tudi UO Planinske zveze Slovenije.

Srečanje veteranov je že četrtič organiziral Franc Kocbek iz PD Miklavž, neumorni planinski vodnik in predsednik odbora planinskih veteranov pri MDO PD Podravja. Kot je povedal, si bodo v odboru prizadevali, da bo na prihodnja srečanja prišlo več starejših planincev tudi iz drugih društev. Izboljšati bo treba tudi obveščanje, saj se iz nekaterih društev pritožujejo, da o preteklem srečanju niso bili obveščeni (obvestilo MDO-ja je očitno obležalo v predalu predsednika ali tajnika društva). Tudi datum srečanja tik pred božičnimi prazniki ni najprimernejši. Tako upajo, da se bo čez leto na petem srečanju nekje na Pohorju ali Kozjaku zbralo precej več planincev kot letos.

Tekst in foto: Bruno F. Fras

Srečanje
veteranov MDO PD Podravja

Fotografije s srečanja
 

> Klikni 'načrt' (zgoraj), zatem > ali < (spodaj desno)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti