Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na pravi način

Bojan Ambrožič: Viševnik (2050 m) je verjetno največkrat smučana slovenska gora.

Tudi jaz sem že smučal z nje. Vendar ne s turno opremo, ampak na ta način da sem na vrh gore nesel alpske smuči. To je bilo vse prej kot prijetno početje. Mogoče sem ravno zato za toliko let smuči postavil v kot.
Danes pa sem se gore končno lotil na “pravi način”. Nikakor nisem pričakoval da bom na gori sam. Vendar me je vseeno presenetilo kakšna množica smučarjev, krplarjev in pohodnikov se je danes odpravila na vrh Viševnik. Verjetno je šlo za najmanj sto smučarjev in pohodnikov.

Ker sem čisti začetnik v turnem smučanju, sem se kar precej namučil da sem prilezel na vrh gore. Peš bi bil najmanj eno hitreje na vrhu. Vršni del Viševnika je precej strm in rahlo izpostavljen. Zato sem smuči raje pustil pod vršno prečnico in se na vrh gore odpravil peš. Tako sem nazaj gre imel za presmučati samo lažji, manj strm, del gore.
Vreme je bilo ves čas sončno. Vendar je bilo zelo mrzlo. Na vrhu pa je še pihal veter. Smuka je bila dobra. Z nekaj iznajdljivosti sem našel še nekaj celega snega. Na grebenu, kjer je pihal veter, pa je je bilo ledeno. Dol grede sem bil pa res hitreje, kot če bi tekel.

Bojan17.12.2017
Viševnik na pravi način 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti